Ingezonden persbericht


CipherTrust beschermt eindgebruiker tegen frauduleuze en schadelijke email

Gratis Desktop E-mail Toolbar te downloaden via http://research.ciphertrust.com

Utrecht, 22 maart 2006 - CipherTrust, leverancier van beveiliging voor elektronische communicatie, stelt een gratis email toolbar beschikbaar die consumenten in staat stelt vanaf hun desktop spam, phishing en fraude tegen te houden en betrouwbare mail juist binnen te laten. De TrustedSource Toolbar is een gratis software plug-in voor desktop-gebruikers. Hij wordt van informatie voorzien door TrustedSource, de systematische scanmethode van CipherTrust. Daardoor kan de toolbar monitoring, alarmering en rapportage-mogelijkheden op de desktop uitvoeren, die tot voor kort slechts op server-niveau beschikbaar waren.

De TrustedSource Toolbar is niet de enige die op de markt beschikbaar is. Het is echter wel de enige die onmiddellijk een aanbeveling levert voor de legitimiteit van een nieuwe email. De toolbar is gratis te downloaden in het tevens nieuwe CipherTrust Research Portal ( http://research.ciphertrust.com). Deze portal biedt statistische gegevens over spam, phishing en virusaanvallen. Daarnaast is er allerlei achtergrondinformatie te verkrijgen over beveiliging.

'De TrustedSource Toolbar is een nuttig instrument voor emailgebruikers om te achterhalen of de verzenders van email legitiem zijn' zegt Michael Osterman, oprichter en directeur van Osterman Research. 'De mogelijkheid om iedere binnenkomende email op reputatie te checken geeft gebruikers een nieuwe bron van informatie waarop zij beslissingen over het al dan niet toelaten van de email kunnen baseren.'

De TrustedSource Toolbar is eenvoudig te installeren. Hierna kan de gebruiker op de volgende manier invloed uitoefenen op de inhoud van zijn inbox:
- grafische reputatie indicator: door hierop te klikken classificeert het systeem de reputatie van inkomende email
- spam en phishing reporting: met een vlaggetje is aan te geven of de gebruiker het vermoeden heeft van spam of phishing. Deze informatie wordt teruggekoppeld en verwerkt in het systeem, zodat andere gebruikers er ook profijt van hebben
- flexibele ondersteuning: de toolbar werkt voor Microsoft Outlook en Lotus Notes. Binnenkort ondersteunt CipherTrust webgebaseerde emailsystemen als Gmail en Hotmail.

'Aangezien anti-spamtechnologie steeds geavanceerder is, bedenken spam-makers steeds ingenieuzer manieren om toch hun doel te bereiken,' zegt Paul Judge, CTO van CipherTrust. 'Zelfs al is er een pakkans van 99%, dan nog bereikt 1 op de 100 emails de desktop van de emailgebruiker. Dat is genoeg om aanvullend met een reputatiesysteem te willen werken, zodat de gebruiker weer of hij die email wel of niet veilig kan openen. Alleen door als leveranciers onderling samen te werken kunnen we het beschadigde vertrouwen van de consument in email herstellen. Met dat doel stellen wij graag onze kennis beschikbaar.'

TrustedSource: wereldwijde opsporing, plaatselijke bescherming De TrustedSource Toolbar gebruikt informatie uit de TrustedSource, de systematische scanmethode van CipherTrust. De werking is te vergelijken met een credit card bedrijf. In plaats van de financiële situatie van een consument, wijst TrustedSource een reputatie score toe aan elk IP adres. Vervolgens classificeert het zenders als goed, slecht of verdacht, gebaseerd op een diepte-analyse van elke zender. CipherTrust put daarvoor uit de grootste informatiebron die in de markt te vinden is.

CipherTrust Research: ideeën, technologie en innovatie De CipherTrust Research Portal biedt informatie voor en over de complete beveiligingsindustrie. Vanuit deze portal zijn ook TrustedSource.org en SpamArchive.org bereikbaar. Dat zijn beide gratis tools om spam, fraude en phishing te stoppen. De portal biedt ook toegang tot onderzoeksresultaten, events en statistieken. CipherTrust draagt op die manier zijn steentje bij aan het bestrijden en evangeliseren van emailbedreigingen, ook in samenwerking met overheidsorganisaties.

Beschikbaarheid en tarieven
De TrustedSource Toolbar is nu gratis te downloaden bij de CipherTrust Research Portal op http://research.ciphertrust.com. Ook eventueel gewenste hulpmiddelelen zijn daar te vinden, zoals instructies voor het downloaden en installeren, een gebruiksaanwijzingen en een overzicht van veelgestelde vragen.

###

Over CipherTrust
CipherTrust levert beveiliging voor digitale communicatie in de vorm van oplossingen voor diverse netwerklagen. Het beschermt zowel tegen inkomende gevaren zoals spam, virsusen, intrusions en phishing, als overtredingen tegen beleid en regelgevind van uitgaand verkeer. CipherTrust beschermt het mailverkeer van het grootste aantal bedrijven wereldwijd, waaronder ruim eenderde van de Fortune 500, door het intelligente, structurele patroongebaseerde onderzoekssysteem TrustedSource (www.trustedsource.org). CipherTrust is privaat gefinancierd met steun van enkele Venture Capitalists. Meer informatie: www.ciphertrust.com

Meer persinformatie:
Francine Loos
Wisse Kommunikatie
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl