Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 22-03-2006

Jongetje aangereden

Veghel Een 5-jarige jongetje uit Veghel is woensdagmorgen aangereden op de Lavalsveld in zijn woonplaats. Het slachtoffertje was net uit een auto gestapt en stak plotseling de straat over. Een 41-jarige Veghelse, die met haar auto aan kwam rijden, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongetje werd door een ambulance onderzocht, maar liep geen letsel op.

Hennepkwekerijen ontmanteld

Oss/Macharen De politie heeft dinsdag diverse hennepkwekerijen ontmanteld.


· In de Leeuwerikstraat in Oss werden dinsdag 235 planten ontdekt in een schuurtje achter de woning. De stroom werd illegaal afgetapt. De 59-jarige en 60-jarige bewoners zijn gehoord.


· In de Heischeutsstraat in Oss werd dinsdag op de bovenverdieping van een woning een kwekerij ontmanteld. Het ging 247 planten. Ook hier werd illegaal stroom afgetapt. Het huis bleek niet bewoond en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


· Dinsdag trof de politie in de Kerkstraat in Macharen in een schuurtje achter een woning eveneens hennepplanten aan. Het ging om 184 planten. De 44-jarige Osse bewoonster werd gehoord als verdachte. Een 54-jarige Ossenaar die ook woonachtig is op het adres in Macharen is uitgenodigd om een verklaring af te komen leggen op het politiebureau.

Inbrekers aangehouden

Rosmalen- De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen, een 20-jarige inwoner van Nuland en een 18-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden in hun woning. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een sportcomplex aan de Jos de Letterlaan in Rosmalen. Deze inbraak zou zaterdagavond 11 maart gepleegd zijn. De politie kon de beide verdachte na uitgebreid onderzoek aanhouden en sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.

Mannen aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgenvroeg een man met onbekende leeftijd en nationaliteit aangehouden. Agenten zagen de man fietsen op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch. Bij controle kon de man in eerste instantie geen identiteitsbewijs tonen. Op het politiebureau, bleek de man toch een ID-bewijs bij zich te hebben. Dit bleek echter vals te zijn. Die ochtend hield de politie op de Koenendelseweg eveneens een onbekende man aan. Hij bleek geen identiteitsbewijs te kunnen laten zien en is ter vast stelling van zijn identiteit ingesloten.

Beide mannen zijn voor vaststelling van hun identiteit en rechtmatig verblijf, overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging

Vlijmen De politie heeft dinsdagavond een 56-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden voor bedreiging. De politie kreeg een melding dat een 45-jarige bewoner van de Potgieterstraat in Vlijmen bedreigd werd. Surveillerende agenten kwamen op de Jan Tooropstraat de verdachte tegen. Hij bleek in bezit te zijn van een groot mes. Later bleek de man de bewoner van de Potgierstraat bedreigd te hebben. De verdachte en het slachtoffer zijn familie van elkaar en vermoedelijk heeft onenigheid in de familie iets met de bedreiging te maken.De verdachte, die bij de politie bekend staat als veelpleger, is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het mes is inbeslaggenomen en de politie heeft een aangifte opgenomen.

Te diep in het glaasje

Boxtel Op de Eindhovenseweg in Boxtel heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige automobilist uit Liempde betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Onder invloed

Veghel Op de Dr. Schaepmanlaan heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 54-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.


-----

Oss Op de Singel 1940-1945 heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 60-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Softdrugs

Veghel Op de Dr. Schaepmanlaan heeft de politie een 32-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man had 5,8 gram softdrugs in zijn zakken en kon zich niet legitimeren, waarna hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De softdrugs heeft de politie in beslag genomen.

Man gewond bij verkeersongeval

Zeeland Dinsdagavond heeft er op de kruising
Millsebaan-Boekelsedijk-Trensedijk een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 31-jarige man uit Mill gewond raakte. De man reed met zijn auto over de Millsebaan in de richting van Uden. Toen een tractor hem tegemoet kwam, stuurde de man zijn auto met twee wielen rechts de berm in, zodat beide voertuigen elkaar konden passeren. Toen de man de weg weer op wilde rijden, raakte hij de macht over het stuur kwijt, botste tegen een boom en sloeg vervolgens meerdere malen over de kop, om twintig meter verderop in het maïsveld tot stilstand te komen. De man kon zelf uit de auto komen, maar klaagde wel over pijn in zijn ribben. De ambulance heeft hem naar het Bernhovenziekenhuis vervoerd.

Graffitispuiter aangehouden

Oss - Op de Parallelweg heeft de politie dinsdagavond dankzij oplettende getuigen een 23-jarige graffitispuiter in zijn woonplaats kunnen aanhouden. De Ossenaar had even daarvoor met nog twee andere mannen het clubhuis van de hondensportvereniging in Berghem beklad. Ze werden door clubleden betrapt die de achtervolging inzetten. Op de Parallelweg wisten ze één graffitispuiter in zijn kraag te vatten. De andere twee wisten te ontsnappen. De politie heeft een vermoeden van de identiteit van deze twee. De 23-jarige Ossenaar is in verzekering gesteld. Hij had een rugtas bij zich met daarin diverse spuitbussen, deze zijn in beslag genomen.

Huiselijk geweld

Heeswijk Dinther - Dinsdagavond heeft de politie een 30-jarige man uit Heeswijk Dinther in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging en mishandeling van zijn 30-jarige vriendin. De man is ingesloten voor verhoor.

Man mishandelt huisgenoot
Grave De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige man in zijn woning in Grave aangehouden voor het mishandelen van een 50-jarige huisgenoot. Volgens het slachtoffer heeft de verdachte hem meerdere malen geslagen. De politie hield de verdachte aan in de brandgang achter het huis, waar hij er op zijn scooter vandoor probeerde te gaan. Hij is in verzekering gesteld.