Ingezonden persbericht


Persbericht

Canon brengt colour capable naar middensegment

Hoofddorp, 22 maart 2006 - Canon Nederland, marktleider in multifunctionals (MFP's)*, introduceert colour capable MFP's voor het midvolumesegment. De iR5870 en iR6870 bieden als eerste in dit segment de combinatie van 'kleur op verzoek' met alle functionaliteiten van een zwart-wit of kleurenmultifunctional.

Kleur op verzoek

Kleur is in toenemende mate van belang voor bedrijven, voor zowel intern als extern gebruik. Het Smart Colour-concept maakt de kosten voor kleurgebruik controleerbaar en beheersbaar doordat standaard in zwart-wit wordt geprint en op verzoek ook kleurenafdrukken gemaakt kunnen worden. Diverse standaard meegeleverde tools zorgen ervoor dat bijvoorbeeld ingesteld kan worden welke medewerkers wel of geen kleur mogen gebruiken. Daarnaast zijn er per persoon, project of afdeling gebruikslimieten in te stellen.

Extra functionaliteit

Normaliter wordt de faxfunctie aangeboden voor multifunctionals tot 50 pagina's per minuut. Met de introductie van de iR5870 en iR6870 is de faxoptie nu ook voor midvolume MFP's beschikbaar. De iR5870/6870 bieden middels de optie Searchable PDF de mogelijkheid om zonder tussenkomst van een PC of specifieke software documenten direct vanaf de MFP te scannen naar een PDF-document met (OCR) tekstherkenning. Deze werkwijze bespaart de gebruiker tijd en biedt uitkomst voor bijvoorbeeld trainings- en adviesbureaus die op elk gewenst tijdstip middels trefwoorden hun gearchiveerde documenten moeten kunnen doorzoeken.

Beveiligd

Met de komst van de iR5870 en iR6870 is uitgebreide documentbeveiliging en device security nu ook mogelijk voor colour capables. Zo kan de vertrouwelijkheid van documenten worden gewaarborgd doordat documenten alleen geprint worden wanneer de gebruiker bij de printer staat en daar een pincode ingeeft. Daarnaast bestaat de mogelijkheid alle data op de harde schijf te versleutelen en periodiek te verwijderen. Voor bijvoorbeeld HR-afdelingen en andere afdelingen die veel met zeer vertrouwelijke informatie te maken hebben, biedt dit de garantie dat de documenten niet door anderen kunnen worden gelezen.

Breed inzetbaar

Door de universele bediening van de hele Canon iR-serie waarbinnen deze nieuwe modellen vallen, is het eenvoudig de iR5870/6870 te combineren met andere in het bedrijf aanwezige multifunctionals. De bediening behoeft geen extra uitleg waardoor de nieuwe MFP's direct inzetbaar zijn. De iR5870 en iR6870 zijn voorzien van Canons MEAP® (Multifunctional Embedded Application Platform). MEAP is het geïntegreerde Java-platform waarmee klantspecifieke softwareapplicaties op de MFP's kunnen draaien om het print- en documentmanagement naar behoefte van de gebruiker in te richten. Hierdoor zijn de MFP's breed inzetbaar in veel verschillende omgevingen.

Service

Canons e-Maintenance biedt in geval van storingen direct de benodigde hulp op afstand bij het oplossen van problemen. De MFP geeft automatisch de storing door aan de helpdesk van Canon die deze snel en efficiënt verhelpt. Hierdoor hoeft het werkproces niet onnodig onderbroken te worden.

De nieuwe multifunctionals zijn in Nederland verkrijgbaar per 3 april 2006. Meer informatie over de iR5870 en iR6870 is te vinden op: www.canon.nl.

*volgens de InfoSource-jaarcijfers van 2005.

# # #

Beeldmateriaal kunt u downloaden via: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=9.

Perscontact:

Marcel Surendonk

PR-manager Canon Nederland

tel: 023 567 02 11

mailto:m.surendonk@canon.nl

Tessa Bouw

Edelman

tel: 023 554 20 30

mailto:tessa.bouw@edelman.com