Gemeente Wijk bij Duurstede

Start werkzaamheden Duurzaam Veilig Inrichten Noorderwaard Zuid

Deze week starten de werkzaamheden voor het project Duurzaam Veilige Inrichting Noorderwaard Zuid. Aannemer DWW uit Driebergen voert de werkzaamheden uit. In de gehele wijk Noorderwaard Zuid (gedeelte tussen Nieuweweg, Hoogstraat, Nachtegaal en Singel) worden bestratings-, verlichtings- en groenwerkzaamheden uitgevoerd.

Het inrichtingsplan is uitgebreid gecommuniceerd met omwonenden door middel van inloopavonden, enquêtes, huis-aan-huis brieven en inspraakrondes. Tijdens de voorbereiding hebben diverse organisaties en instanties zoals de brandweer, politie, 3VO en de SIGW meegeholpen aan de realisering van dit plan.
Het definitief plan heeft 4 weken ter inzage gelegen op het gemeentehuis en is tevens te bekijken op de website van de gemeente www.wijkbijduurstede.nl onder het kopje "Projecten".

Nu het definitieve plan is vastgesteld door b en w kan de uitvoering beginnen. Naar verwachting zal begonnen worden met de werkzaamheden aan het begin van de Keizer. Op de website wordt aangegeven welke werkzaamheden in welke week gepland staan.
Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wordt er nog geen parkeerverbodzone ingevoerd. Deze en andere verkeersbesluiten liggen momenteel nog ter inzage en staan los van dit plan. Na afronding van alle werkzaamheden gaan de verkeersbesluiten in. U wordt hierover geïnformeerd via deze gemeentepagina.

Bewoners die mogelijk hinder kunnen ondervinden van deze werkzaamheden, krijgen enkele dagen van te voren een briefje door de bus. Op diverse plaatsen worden voetpaden herstraat. Elke woning is steeds voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar. Wij proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk 15 mei gereed.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectleider P. van der Linden, via telefoonnummer 595 595 of per e-mail: pvdlinden@wijkbijduurstede.nl.


* Geplaatst op: 22-03-2006 08:31:53