Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (22-03-06)

TILBURG, 22 maart 2006

Politie neemt 16 kilogram hennepproducten in beslag

TILBURG De politie heeft gistermorgen, tijdens een onderzoek in een woning in de wijk Korvel, 26 kilogram hennepproducten aangetroffen en in beslag genomen. Op de zolderverdieping van de woning troffen de agenten een hennepdrogerij aan waar op dat moment de hennep lag te drogen. Alle producten werden in beslag genomen en de drogerij ontmanteld en geruimd. De straatwaarde van deze aangetroffen partij bedraagt ruim 60.000 euro. Tegen de huurder/eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie schrijft 88 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TILBURG Tijdens een verkeerscontrole op de Stappegoorweg te Tilburg hebben agenten gistermiddag, tussen 13.30 uur en 15.30 uur, 47 bekeuringen uitgeschreven. Deze controle was voornamelijk gericht op het niet dragen van de autogordel. Voor dit feit kregen dan ook 38 automobilisten een proces verbaal. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een stopteken, niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs en verlopen keuringsbewijzen.

Op de Professor Cobbenhagenlaan controleerden agenten gistermiddag op het niet dragen van de autogordel en de overschrijding van de maximale snelheid. Hier schreven agenten in totaal 41 bekeuringen uit, waarvan 23 voor het niet dragen van de gordel. De overige processen verbaal waren bestemd voor automobilisten die de snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid betrof 76 km/uur, terwijl de maximale toegestane snelheid 50 kilometer per uur bedraagt.

Agenten houden een gecombineerde controle in het centrum van Tilburg

TILBURG In het centrum van Tilburg hebben 15 agenten gisteravond een preventieve fouilleringactie en een alcoholcontrole gehouden. Op de Spoorlaan, Piusplein, Paleisring en de Willem II straat werden in totaal 300 personen gefouilleerd en 103 voertuigen waaronder 3 stadsbussen gecontroleerd. Tijdens deze controle troffen de agenten 1 honkbalknuppel, 3 zakmessen, 1 stanleymes en 1 breekmes. De eigenaren deden vrijwillig afstand van de aangetroffen wapens. Daarnaast werden 150 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole. Hiervan bleken 2 bestuurders onder invloed van alcohol te verkeren. Een bestuurster, een 52 jarige vrouw afkomstig uit Tilburg blies 275 Ug/l en kreeg een rijverbod van 1 uur. Een 27 jarige bestuurder eveneens afkomstig uit Tilburg had 405 Ug/l, zijnde 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren. Ook werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende verkeersovertredingen.

Jeugdigen aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG Agenten hebben gistermiddag, tegen 17.00 uur, in de Heuvelstraat te Tilburg. twee jeugdigen voor winkeldiefstal aangehouden. De meisjes van 13 en 14 jaar, afkomstig uit Tilburg, hadden bij een winkel in huishoudelijke artikelen, twee DVDs weggenomen.

Beide meisjes ontdekten bij de DVD afdeling dat ze niet genoeg geld bij zich hadden om een van de films te kopen. Hierop stopten ze beiden een film onder hun jas en liepen de winkel uit. Buiten de zaak werden ze aangesproken door een medewerkster die beide meisjes vervolgens overdroeg aan de politie.

Man mishandeld tijdens bemiddeling

TILBURG Agenten hebben gisteravond, rond de klok van 19.45 uur, een 61 jarige man, afkomstig uit Knokke (België) aangehouden voor mishandeling.

Het slachtoffer, een 45 jarige man afkomstig uit Tilburg, wilde met de verdachte een bemiddelingsgesprek voeren over een dreigende uitzetting van zijn schoonzoon. Deze schoonzoon, die een kamer huurt in het centrum van Tilburg, had van zijn huisbaas, de 61 jarige man, te horen gekregen dat hij de kamer moest verlaten. In de Tivolistraat te Tilburg ontmoette het slachtoffer de verdachte. Meteen, zonder enige aanleiding, kreeg het slachtoffer van de man een vuistslag in zijn gezicht. Resultaat, een kapotte bril en een gescheurde lip. Gealarmeerde agenten hebben de verdachte, kort na het incident, aangehouden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Henneptelers aangehouden

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, tegen 02.00 uur, in de Predikherenlaan te Tilburg, drie mannen aangehouden voor het bezit van hennepplanten. Na verkregen melding troffen de agenten in de Predikherenlaan twee mannen, van 51 en 20 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg, bij een auto met aanhangwagen. Op deze aanhangwagen stond een doos met daarin 9 hennepplanten. Een ingesteld onderzoek wees uit dat de planten afkomstig waren uit een woning in betreffende straat. In deze woning werden nog eens 26 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. De bewoner, een 21 jarige man, werd eveneens door de agenten aangehouden. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Alcohol in het verkeer

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen, rond 03.00 uur, op de Besterdring te Tilburg, een 34 jarige automobilist, afkomst uit Tilburg. Deze bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man ruim vier maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 875 ug/l, zijnde ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van 11 uur mocht hij vertrekken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een uur later controleerden agenten in de Kalverstraat te Tilburg een 31 jarige automobilist, afkomstig uit Tilburg. Ook deze bestuurder bleek teveel aan Bachus te hebben geofferd. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man 595 ug/l, zijnde 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van 6 uur op zak kon ook hij vertrekken. Zijn rijbewijs kon niet meer ingevorderd worden omdat dat in het verleden al gebeurd was. De auto waarin hij reed bleek niet te zijn verzekerd.

Politie onderzoekt een inbraak in café

MOERGESTEL De politie onderzoekt een inbraak in een café te Moergestel en heeft daarvoor van de benadeelde een aangifte opgenomen. Afgelopen nacht werd er in een café aan het Rootven ingebroken. Inbrekers hebben het slot van de voordeur geforceerd, waarna ze naar binnen konden. In het café werd zowel het geluidsalarm als de schakelaar van de deurbel vernield. De buit bestond uit een geldbedrag. De technische dienst van de politie stelt een onderzoek in.

Jongen aangehouden voor het negeren toegangsverbod

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond 09.45 uur in de Gershwinstraat te Tilburg, een 24 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden nadat hij een toegangsverbod had genegeerd. De man was rond 09.15 uur het schoolgebouw ingelopen. Nadat enkele docenten en andere medewerkers van de school de man hadden aangesproken en naar zijn aanwezigheid hadden gevraagd, gaf hij aan op zoek te zijn naar zijn zus. De man nam een dreigende houding aan richting het personeel en ook zijn uitlatingen kwamen dreigend over. Nadat hem gesommeerd werd het gebouw te verlaten, werd de politie in kennis gesteld. Gealarmeerde agenten troffen de man aan op het schoolterrein. Hierop werd de man aangehouden.

Auteur: Desiree Brabers