Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persberichten

Amsterdam, 10-03-2006

Nieuwe ingang voor minder valide patiënten OLVG

Het OLVG heeft per 1 maart 2006 een extra ingang aan het s Gravesandeplein, naast de parkeergarage. Deze ingang is bedoeld voor mindervalide patiënten die met de Stadsmobiel of de taxi naar het OLVG komen. Met de komst van deze nieuwe zij-ingang is de bereikbaarheid van het OLVG voor mindervaliden aanzienlijk verbeterd.

Door de tramhalte en het eenrichtingsverkeer voor de hoofdingang aan het Oosterpark is het voor taxis en busjes van de Stadsmobiel niet toegestaan om direct voor de hoofdingang te stoppen. Taxibussen en de Stadsmobiel moesten daarom uitwijken naar het s Gravesandeplein, waardoor patiënten eerst om het gebouw heen dienen te lopen om de hoofdingang van het ziekenhuis te bereiken. Voor het OLVG was dit een onaanvaardbare situatie. Met de komst van de nieuwe ingang worden patiënten nu rechtstreeks naar de centrale hal geleid.

Locatie nieuwe ingang
De nieuwe patiënteningang bevindt zich naast de ingang van parkeergarage Oosterparking, direct bij de parkeerplaats van Stadsmobiel en de taxi. De ingang is 45 meter lang en bestaat uit een stalen constructie met glazen wanden, zodat mensen droog en snel de centrale hal van het OLVG kunnen bereiken. De extra ingang is dagelijks geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Overigens kunnen gewone taxis hun passagiers ook kosteloos afzetten in de parkeergarage. Daar kunnen ze met de lift de hoofdingang bereiken.

Herinrichting s Gravesandeplein
De Stedenbouwkundige Dienst van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer werkt momenteel aan de herinrichting van het s Gravesandeplein. Voor de entree van de parkeergarage Oosterparking komt een rotonde waar taxis en de Stadsmobiel kunnen parkeren om patiënten en bezoekers van het OLVG af te zetten of op te halen. De rotonde wordt verfraaid met een natuurstenen fontein. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juni 2006 afgerond.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Patiëntenzaken van het OLVG, telefoon (020) 599 30 10, e-mail informatie@olvg.nl.