Politie Drenthe

woensdagmiddag

Assen, 22-03-2006

Vreemde asfalteerders

NIEUW SCHOONEBEEK - Hoewel het tot nu toe om slechts één melding gaat lijkt het erop dat, evenals een paar jaar geleden er weer engels sprekende asfalteerders actief zijn of worden in onze regio.

Begin deze week werd een familie aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek benaderd door een engelssprekende man. Hij kwam aan de deur en vertelde dat hij net een asfalteerklus in de buurt had gedaan en dat er wat asfalt over was. Of ze dat wel op het erf van de bewoners mochten achterlaten. Nu wilde de familie eigenlijk altijd een geasfalteerd pad naast de woning hebben. Dat kwam dus goed uit. Men kwam een prijs per strekkende meter overeen. De volgende avond kwam er een ploeg van vier mensen, waaronder een jongetje van een jaar of acht, die de wals bediende. Hoewel de familie niet tevreden was over het uitgevoerde werk is er toch betaald. De volgende avond kwam er weer iemand langs die, na nog een keer meten, nog 1500 euro wilde beuren. Dat is niet doorgegaan en de mannen zijn vertrokken.

Voor de politie niet veel aan te doen maar wellicht duikt het gezelschap nog ergens op in de provincie.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot woensdagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Ernest Zinsmeijer (0622
- 662875) het voorlichtingspiket over tot donderdagmorgen 08.00 uur. Bert Visser is vanaf dat tijdstip weer aan de beurt.

Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.