243.000 nieuwe zorgverzekerden erbij voor Avéro Achmea

Avero achmea

http://www.averoachmea.nl

Mogelijk grootste intermediairverzekeraar op het gebied van Zorg

Leeuwarden, Het aantal zorgverzeker den bij Avéro Achmea onderdeel van verzekeringsconcern Achmea is met 243.000 toegenomen. Hiermee is de verzekeraar mogelijk de grootste intermediairverzekeraar van Nederland op het gebied van zorg met ruim 470.000 klanten. Dat heeft directievoorzitter Henk Duthler dinsdag in Leeuwarden bekendgemaakt. Duthler wijt de groei onder meer aan de juiste inschatting van de rol die het intermediair zou spelen in de zorgsector. In dit kader past ook de overname van de AXA zorgportefeuille eind 2004. Avéro Achmea kan hierdoor haar autoriteit en ambities als zorgverzekeraar verder waarmaken. Dit doet de verzekeraar door ondermeer gebruik te maken van de aanwezige know how en inkoopkracht van Achmea. Ook is de verzekeraar op basis van haar kennis en advies vaak aanspreekpunt voor brancheorganisaties, inkoopcombinaties en makelaars.
Daarnaast is de brede assortimentskeuze met zowel de natura- als restitutiepolis goed ontvangen en was er verder sprake van een grote groei van verzekerden via collectiviteiten. De met werkgevers afgesloten collectiviteiten hebben ervoor gezorgd dat naast de werknemer vaak het hele gezin mee is overgegaan. Het aantal intermediairs met een aanstelling bij Avéro Achmea dat nu actief zorgproducten verkoopt, is met de komst van het basisstelsel met ruim 20% gestegen.
Avéro Achmea zegt naar aanleiding van de vandaag gepubliceerde cijfers ook een belangrijke rol voor haar te zien weggelegd in inkomensverzekering. Nu al heeft de verzekeraar hiervoor een speciale waardecheque voor diensten van Achmea Sociale Zekerheid laten ontwikkelen. Hiermee wordt de link gelegd voor de convergentie tussen zorg en inkomen. De waardecheque is uitgegeven aan werkgevers voor nieuwe verzekerden. De verzekeraar heeft met het succes van deze campagne opnieuw bewezen te kunnen groeien in de intermediaire markt en wil nu haar unieke en stevige positie verder verbreden .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Achmea Communicatie
Bertwin Tiemersma,
Manager Communicatie Intermediair & Bank
Telefoon: 058 - 297 92 34
Mobiel: 06 -29 07 77 70

Achmea
Achmea Holding N.V. maakt deel uit van Eureko B.V. Een financiële dienstverlener gevestigd in Zeist met ondernemingen in tien Europese landen. Eureko's voornaamste activiteit is verzekeringen. Achmea wil een maatschappelijk betrokken, toonaangevende en innoverende dienstverlener zijn in Financiële Diensten, Zekerheid en Zorg (All Finance, All Care). Het is ons doel om onze klanten de juiste product/dienstcombinaties te bieden, waardoor zorgen uit handen worden genomen Achmea ontzorgt. Daarbij staat een menselijke benadering van onze klanten centraal. Tot de zorgmerken van Achmea horen: Avéro Achmea, DVZ, FBTO, Interpolis, Groene Land Achmea, OZF Achmea, PWZ Achmea, Zilveren Kruis Achmea.