Gemeente Bedum


22 maart 2006

Het echte werk... De jarige wethouder Peter de Graaf (59) stond, zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte was gesteld, centraal op de Boomfeestdag in Bedum. Op woensdag 22 maart plantten ongeveer 40 kinderen van de Bedumer Togtemaarschool 25 winterlindes langs de hoofdweg op het nieuwe Bedrijvenpark Boterdiep. De laatste boom, in de nabijheid van de nieuwe brug over het Boterdiep, werd eigenhandig door de wethouder geplant. De bewuste boom werd voorgereden door een tractor uit 1958. Nadat De Graaf de boom had geplant werd hij op de oude tractor teruggereden naar het bedrijfspand van Van der Werf Groenvoorziening. Hij werd toegezongen door de schooljeugd. Bij de linde staat een paaltje met een tekstschildje: Deze linde werd op 22 maart 2005 Nationale Boomfeestdag geplant door wethouder Mr. P.S. de Graaf.
Nog even een slok en dan aan het werk! Voor wethouder De Graaf betekende dit zijn laatste boomfeestdag; na 24 jaar wethouderschap beëindigt hij binnenkort zijn bestuurlijk loopbaan. De Boomfeestdag voltrok zich onder prima weersomstandigheden. De boomfeestdag in Bedum werd mede mogelijk gemaakt door Van der Werf Groenvoorziening uit Bedum en Landschapsbeheer Groningen. De heer Siegers uit Bedum leverde de oude tractor.
In afwachting van... Plaat op Peters paaltje
De plantenquiz Pet op en planten!
Recht! Met assistentie van Openbare Werken Op de verjaardag op de bok Schep jij, dan richt ik Onder het goedkeurende oog van een jarige wethouder