Ingezonden persbericht


D-Link benoemt Eric Marchal tot District Manager Benelux

Rotterdam, 22 maart 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, benoemt Eric Marchal tot District Manager voor de Benelux. In zijn nieuwe functie is Marchal verantwoordelijk voor alle operaties van D-Link in de Benelux. Hij zal zich met name richten op het distributiemanagement, de organisatie en planning en de uitwerking van de strategie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de implementatie van het 'partner+'- programma in de Benelux.

Eric Marchal heeft zijn sporen reeds verdiend bij D-Link waar hij sinds 2000 verschillende functies bekleedde. Gedurende vijf jaar werkte hij er als Account Manager België, Channel Manager België en Country Sales Manager Belux. In deze laatste positie was hij verantwoordelijk voor de verkoop en de partner- en klantactiviteiten in zowel België als Luxemburg. Daarnaast gaf hij mee vorm aan de strategie van D-Link om ook de mkb-markt te betreden.

Toen Marchal zijn carrière bij D-Link in 2000 begon was hij de eerste werknemer voor de Belgische afdeling. Elk jaar zijn er extra mensen bijgekomen om de sterke groei te kunnen ondersteunen. Ook voor 2006 heeft D-Link Benelux hooggespannen verwachtingen. Het bedrijf wil dan ook in de nabije toekomst mensen aannemen.

D-Link wil zich in 2006 voor de Business to Business-markt richten op het 'Partner+'- programma, X-stack, switches en NetDefend firewalls met ZoneDefense. Voor de consumentenmarkt ligt de focus in 2006 op Digital Home-oplossingen met ADSL, broadband, wireless, media players en opslag.

Eric Marchal over zijn nieuwe functie als District Manager Benelux: "In mijn nieuwe functie wil ik me vooral toespitsen op de Nederlandse markt waar nog een groot groeipotentieel voor D-Link ligt. Sinds het begin van mijn carrière bij D-Link groeide het bedrijf jaarlijks met ongeveer 30%; deze groei willen we in de toekomst absoluut aanhouden."

Marchal startte zijn carrière in de verzekerings- en immobiliënsector en deed ervaring op in uiteenlopende (management-)functies.

Einde bericht

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van zijn klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie en hoge resolutie fotomateriaal: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Eric Marchal
Tel.: +32 (0)2 517 71 11
E-mail: eric.marchal@dlink.be
www.dlink.nl