Gemeente Hengelo

Boomfeestdag 2006

Nationale Boomfeestdag is dit jaar voor de 49^e keer georganiseerd. Ook Hengelo deed weer mee. Het thema van de dag was 'Bomen en Spelen'. De oudste leerlingen van basisschool De Telgenkamp zijn aan het werk gegaan aan de Topweg. Op die plek is kort geleden een aantal populieren gekapt. Er moet weer een nieuw bos komen. Woensdagochtend 22 maart plantten de leerlingen daar zo'n 1200 boompjes. Medewerkers van de gemeente zetten de laatste 400 boompjes in de grond.

Scouting in actie

Aan de overkant van de plantlocatie aan de Topweg staat het gebouw van de Scoutinggroep Hendrik Hudson. Bij dit gebouw planten de Estas en Scouts (jongens en meisjes van 7 t/m 14 jaar) zaterdag 25 maart bomen. Dat wordt een zware klus voor de kinderen, want de grond is erg nat op deze plek.

Waterpark Vossenbelt heeft nieuwe treurwilg

Na de inspanningen aan de Topweg, ging het naar Waterpark Vossenbelt. Dit park ligt tussen de Parijsstraat en de Kopenhagenstraat. Het park met beekjes, een waterpomp en een fontein is pas aangelegd. In de zomer is het een zonnige plek die wel een beetje schaduw kan gebruiken. De leerlingen hebben hier met hulp van een kraanmachinist een grote treurwilg van zo'n vijftien jaar oud geplant. Het planten van de boom was ook meteen de officiële opening van de waterspeelplaats. Bij de boom komt nog een bankje.

Bomenwandeling

De leerlingen van de groepen zes van de Titus Brandsmaschool aan de Drienerstraat hebben op Nationale Boomfeestdag een bomenwandeling gemaakt. Die was aangeboden door de Natuur- en Milieuraad Hengelo. De leerlingen hebben tijdens de wandeling meer geleerd over de bomen in de buurt van hun school.