ADO Den Haag

Den Haag, woensdag 22 maart 2006

T.a.v. de sportredactie

ADO Den Haag contracteert Laurent Delorge

Laurent Delorge heeft bij ADO Den Haag een contract getekend, waardoor de 26-jarige Belgische middenvelder met ingang van 1 juli 2006 voor drie jaar zal uitkomen voor de residentieclub.

Technisch directeur Rob Baan over het aantrekken van Delorge: "Laurent Delorge is een aanvallende middenvelder met onderscheidende kwaliteiten, die wij al twee jaar intensief volgen. Het is genoegzaam bekend dat Delorge medio februari door Anderlecht is ontslagen wegens vermeende betrokkenheid bij de Belgische omkoopaffaire. De Brusselse club heeft daarbij in een officiële verklaring aangegeven dat Delorge zou hebben toegegeven dat hij 'als speler van Lierse daden heeft gesteld die onverenigbaar zijn met de ethiek van de sport'. De speler stelt echter dat hij deze verklaring nooit heeft afgelegd en is overtuigd van zijn onschuld. Daarom is Delorge inmiddels een juridische procedure gestart tegen zijn voormalige werkgever. Bovendien wordt hij in deze zaak als getuige en niet als verdachte beschouwd. In Laurent Delorge zien wij een speler die een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het sportieve succes van ADO Den Haag. Mocht hij onverhoopt toch worden geschorst, dan voorziet een clausule in de overeenkomst in onmiddellijke ontbinding."

Laurent Delorge over zijn verbintenis met ADO Den Haag: "Ik ben zeer verheugd dat ADO Den Haag mij de kans biedt mijn carrière voort te zetten. Naast het feit dat de sportieve ambities van de club mij zeer aanspreken, betekent de verhuizing naar Den Haag voor mijn Haagse vrouw een terugkeer naar haar geboortestad."

Delorge stond vanaf 1998 onder contract bij de Engelse club Coventry City, waarvoor hij door een blessure pas in 2001 zijn debuut maakte. Gedurende het seizoen 2002/2003 keerde hij terug naar zijn vaderland, om in de Eerste Klasse voor Lierse SK te gaan spelen. Sinds 2005 kwam de middenvelder uit voor Anderlecht. Tot nu toe speelde Laurent Delorge in totaal 104 competitiewedstrijden, waarin hij dertien keer tot scoren kwam.


Noot voor de redactie (