Ministerie van Defensie

22-03-2006 16:15

Werving nieuw personeel verloopt goed

Defensie heeft in de eerste tien weken van dit jaar bijna 35 procent van de wervingsdoelstelling voor 2006 behaald. Dat maakt minister Kamp vanavond bekend in het programma âTerug op de Werkvloerâ van de RVU. Dit hoge percentage komt mede door de grote wervingsinspanning van vorig jaar.

In 2005 is de doelstelling van 7.000 nieuwe militairen ruim behaald. Defensie hoopt in 2006 opnieuw 7.000 nieuwe personeelsleden aan te nemen. Om dit aantal te realiseren, keuren de Defensie Personele Diensten in Amsterdam duizenden kandidaten. Reden voor Kamp om voor het programma âTerug op de Werkvloerâ te ervaren hoe het is om een dag mee te werken bij deze afdeling.

In de uitzending valt verder te zien hoe de minister functioneert als loadmaster op een Chinook helikopter, hoe hij als motorrijder deel uitmaakt van een escorte van de marechaussee en hoe hij zijn werk verricht als medewerker van het Nationaal Bureau Documenten op Schiphol. Tot slot slaat de bewindsman samen met militairen van de genie (die zorgt voor de opbouw van Nederlandse kampen in uitzendgebieden, zoals nu in Uruzgan) een waterbron in Wezep, metselt hij een waterput en legt hij een tijdelijke weg aan.

Terug op de Werkvloer, woensdag 22 maart, Nederland 3, 19.50 uur.