Mijntherapeut.nl

PERSBERICHT
Utrecht, 22-03-2006

mijntherapeut.nl bewijst de kracht van het E-consult
Eerste patiënten klachtenvrij

Door online oefentherapie te volgen via de site www.mijntherapeut.nl, rekenden de eerste patiënten af met vaak langdurige pijn- of bewegingsklachten.

Twee maanden geleden schreef een 80-jarige heer zich met hulp van zijn zoon in bij mijntherapeut.nl. Hij had al jaren pijnklachten in zijn schouder en bovenarm. Een specialist van mijntherapeut.nl kwam er via een internetconsult achter dat metname de slaaphouding en het matras van deze heer de boosdoeners waren. Na twee online consulten bij mijntherapeut.nl gaf de client aan dat zijn klachten waren verholpen.

Tegenwoordig is het boeken van vliegtickets en boodschappen doen via internet de normaalste zaak van de wereld. Maar ook in de (para)medische wereld is het gebruik van internet niet langer weg te denken. Sinds enige tijd kunnen patiënten met lichamelijke klachten vanachter de computer fysio- en oefentherapeuten raadplegen. De site mijntherapeut.nl biedt patiënt en therapeut een medium voor online begeleiding, via het zogenaamde E-consult.

Een E-consult neemt van zowel patiënt als therapeut minder tijd in beslag dan een bezoek aan een praktijk. Daardoor is frequentere, intensievere en dus zeer persoonlijke begeleiding mogelijk. Bovendien kan een patiënt op ieder moment contact opnemen met een specialist. Ook wanneer er - zoals bijvoorbeeld tijdens werktijd, of door verminderde mobliliteit - geen mogelijkheid is om naar de therapeut toe te gaan. Mijntherapeut.nl stimuleert het eigen initiatief en verantwoordelijkheid van de patiënt door het gebruik van de online dienstverlening. Dit zijn de kernwaarden in de werkwijze van mijntherapeut.nl

Ondertussen is de formule van mijntherapeut.nl ook succesvol geïntroduceerd in de kappersbranche. Via www.beterkapper.nl kunnen kappers met pijnklachten in contact treden met branchegerichte specialisten. Om de ziekteverzuimcijfers terug te dringen, is het tevens de bedoeling het systeem te introduceren voor verschillende andere branches.

Mijntherapeut.nl werkt samen met artsen / medisch specialisten en gekwalificeerde, multi-disciplinaire paramedici om een efficiënt online zorgnetwerk te creëeren en is lid van de Nederlandse Vereniging voor E-health.