Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Woninginbrekers aangehouden in Weesp en Huizen

Weesp/Huizen, 22-03-2006 o Op de Korte Muiderweg in Weesp werd dinsdagmiddag een inbreker aangehouden en s avonds drie jongeren in Huizen die probeerden in te breken.

Dinsdagmiddag kwam een melding binnen van een insluiping op de Korte Muiderweg in Weesp. Een jongen uit de buurt ontdekte een onbekende man op een erf. Verschillende deuren van de woning stonden open. De onbekende man gaf aan op zoek te zijn naar een koffiehuis en liep verder. Korte tijd later kwam weer een melding binnen. Bleek een raam van een andere woning aan de Korte Muiderweg te zijn vernield. Toen de bewoners thuis kwamen troffen zij een man aan op hun erf met goederen uit hun woning in zijn hand. De man rende naar een boerderij aan de overkant en verstopte zich. Met behulp van een politiehond werd hij opgespoord en vervolgens aangehouden. Een onderzoek naar de verdachte, een 21-jarige man uit Velp, is ingesteld.

Rond 20.30 uur kwam een melding binnen van een woninginbraak aan de Korte Langewijnseweg in Huizen. Een buurtbewoner zag drie jongeren wegvluchten richting de Bovenlangewijnseweg. Bij de achterzijde van een woning was geprobeerd in te breken. Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld, maar de jongeren werden niet aangetroffen.

Een uur later kwam een melding binnen van een vernieling van een bushokje aan de Haardstedelaan in Huizen. Bij het bushokje werden drie jongeren aangetroffen die qua signalement overeen kwamen met de drie jongeren die even daarvoor gezien waren op de Korte Langewijnseweg. De drie werden aangehouden; het gaat om twee Hilversummers van 15 en 16 jaar en een 16-jarige Huizer. Een onderzoek naar de verdachten is ingesteld.