Provincie Noord-Brabant


PERSBERICHT
BrabantStad is een bestuurlijke samenwerking van B5-steden en Provincie Noord-Brabant

's-Hertogenbosch, 22 maart 2006


BrabantStad in top 20 van meest concurrerende regio's

Het bestuurlijk netwerk van de provincie Noord-Brabant en de vijf steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's- Hertogenbosch en Tilburg - BrabantStad -, behoort mondiaal tot de top 20 van aantrekkelijkste vestigingsplaatsen. Dit blijkt uit een onderzoek van KPMG.

KPMG onderzocht in 128 stedelijke agglomeraties in negen verschillende landen, waaronder Nederland, de kosten die een rol spelen bij de keuze van vestiging van internationale bedrijven.
BrabantStad werkt aan een herkenbare identiteit op ruimtelijk, sociaal, economisch en cultureel vlak, zowel nationaal als internationaal. Het bestuurlijk netwerk scoort goed op sectoren als medische technologie, farmacie, biotechnologie, software design. De buitenlandse ondernemer ziet kansen en kwaliteiten in BrabantStad.

'Het Nederlandse vestigingklimaat voor bedrijven wordt steeds beter', aldus KPMG. 'Qua kosten kan Nederland zich steeds beter meten met andere landen in Europa. Uit het onderzoek blijkt dat Nederland beter scoort dan landen als Duitsland, Groot-Brittannië en Italië. En ook Japan en de Verenigde Staten moeten Nederland voor laten gaan. Bij het onderzoek worden 27 soorten kosten waarmee ondernemingen in de bedrijfsvoering te maken hebben, in ogenschouw genomen. Van de Europese landen scoren Frankrijk en Nederland het best.'

De volledige resultaten van het onderzoek van KPMG zijn terug te vinden op www.competitivealternatives.com

Einde persbericht
BrabantStad in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM)

Contactpersoon: Mevr. E. de Bonth, programmabureau BrabantStad, telefoon: 073-6812183 / 06-43436759

---- --