Gouda Aanhoudingen en invorderingen tijdens verkeerscontrole

Het team van Gouda heeft afgelopen weekend een verkeerscontrole gehouden. Uit de resultaten van de controle blijkt dat deze niet voor niets is geweest. Een hoog aantal bekeuringen werd uitgeschreven, diverse voorwerpen werden in beslag genomen en twee personen werden aangehouden.

De controle werd ondersteund door de Verkeersdienst, de douane, Politie vrijwilligers en studenten van het team Gouda. Motorrijders haalden automobilisten van de weg en loodsten deze naar de Keerkring waar de controle werd uitgevoerd.

In totaal schreven agenten 78 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van een gordel (8), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (8) of kentekenbewijs (15) en handsheld bellen (2). Ook werd er naar de technische staat van het voertuig gekeken. Acht bekeuringen werden uitgeschreven aan weggebruikers die hun verlichting niet in orde hadden, vijf voor het hebben van gladde banden en drie voor een verlopen APK. Agenten maakten twee proces-verbalen op voor het niet in het bezit hebben van een rijbewijs.

In de gecontroleerde voertuigen werd ook het één en ander aan voorwerpen aangetroffen die onder de wet wapens en munitie vallen. De politie heeft onder andere drie knuppels, een dolk, drie keukenmessen en een knipmes in beslag genomen. Ook werden er vijf zakjes wiet ingevorderd.

De agenten onderwierpen de automobilisten ook aan een blaastest om alcohol misbruik in het verkeer te kunnen achterhalen. Een 50-jarige Gouwenaar blies een uitslag van 300 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De man bleek nóg een aantal openstaande boetes te hebben, omdat hij deze niet kon voldoen moet hij een aantal weken zitten. Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt.

Een tweede persoon werd aangehouden omdat hij geen legitimatiebewijs wilde overleggen teneinde een bekeuring te voorkomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau zodat zijn identiteit vastgesteld kon worden en alsnog een boete opgelegd kon worden.

De politie hoopt dat de controle de verkeersveiligheid ten goede komt.

--- einde bericht ---