Zeehondencreche Pieterburen

Versterking BHV team Zeehondencrèche

Dat optimale zorg voor zeehonden in de Zeehondencrèche op nummer één staat is natuurlijk geen nieuws. Maar in de crèche wordt niet alleen aan calamiteiten m.b.t. zeehonden gedacht; dat blijkt uit het feit dat acht medewerkers deze week geslaagd zijn voor het examen tot bedrijfshulpverlener, kortweg BHV.

De Zeehondencrèche ontvangt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers, maar ook buiten de bezoekuren werken er medewerkers, vrijwilligers en studenten voor de zeehonden. Het is daarom van belang om serieus stil te staan bij allerlei soorten van preventie en hulpverlening in gevallen van nood. Medewerkers moeten goed weten wat te doen bij noodsituaties.

De cursusdagen stonden onder leiding van Dhr. P. Stuive, docent bedrijfshulpverlening en Dhr. J. Jager, preventiespecialist en instructeur. Er werd in de cursus aandacht besteed aan reanimatie, EHBO en natuurlijk 'het leukste'; de bluscursus.

Iedereen van het kersverse BHV team is zich bewust van het belang van het behaalde diploma, is blij met de opgedane kennis en ervaring, maar is ook steevast van mening: "laten we hopen dat het nooit zo ver komt!"