Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/03)

BERGEN OP ZOOM, 22 maart 2006

Politie lost 120 zaken van internetfraude op
BERGEN OP ZOOM: Met de aanhouding van de twee verdachten op 7 februari jl. heeft de districtsrecherche van de politie Bergen op Zoom een groot aantal zaken van internetfraude opgelost. Eind 2005 startte de districtsrecherche een onderzoek naar verschillende aangiften van internetfraude gepleegd binnen het district Bergen op Zoom. Al snel bleek dat deze vorm van oplichting in het hele land had plaatsgevonden. Slachtoffers kochten nietsvermoedend goederen via veilingsites en betaalden daarvoor een bedrag. Het goed werd nooit geleverd. In totaal zijn bij de politie 120 aangiften binnengekomen met een totale schadepost van 16.885 Euro. Beide verdachten zijn door de politie gehoord en zijn in bewaring gesteld. Zij bekennen zich schuldig te hebben gemaakt aan deze vorm van internetfraude.

Politie zoekt behulpzame burgers voor onderzoek
BERGEN OP ZOOM: De politie is op zoek naar getuigen die donderdag 16 maart tussen 21.30 en 22.00 uur op straat zijn aangesproken door een Afrikaanse vrouw. De vrouw klampte, redelijk overstuur, mensen op straat aan en vroeg hen haar naar het dichtstbijzijnde politiebureau te brengen. Op het politiebureau gekomen vertelde zij de politieagenten dat zij onder valse voorwendselen naar Nederland is gehaald waarna zij gedwongen werd de prostitutie in te gaan. De vrouw wist donderdagavond te ontkomen. Door een onbekend gebleven persoon is de vrouw hierna afgezet bij het politiebureau in Bergen op Zoom. De vrouw heeft aangifte gedaan. De districtsrecherche is een onderzoek gestart.

Inbraak in woning
DINTELOORD: De politie heeft dinsdagavond een aangifte opgenomen van inbraak in een woning aan de Prinses Irenestraat. Tussen 13.00 en 17.15 uur is er ingebroken waarbij de daders binnen konden komen door een ruit van de achterdeur te forceren. De hele woning is doorzocht. Het is niet bekend wat er is meegenomen.

OUDENBOSCH: Tussen 12.00 en 22.20 uur is er dinsdagmiddag ingebroken in een woning aan het Jaagpad. Een raam aan de achterzijde van de woning is geforceerd waarna de daders konden binnen komen. De woning is doorzocht maar er wordt tot op heden niets vermist.

OUDENBOSCH: In een woning aan de Zeggeweg is dinsdag ook ingebroken. De daders konden binnenkomen door op grove wijze een raam van de eerste verdieping te vernielen. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen.

Politie houdt verkeerscontroles
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Boulevard noord. Tussen 14.00 en 17.15 uur controleerde de politie 36 bestuurders. 22 bekeuringen zijn uitgeschreven voor oa. het niet dragen van autogordels en het hebben van technische gebreken aan autos.
Op de Antwerpseweg en de Olympialaan is dinsdagavond gecontroleerd. In totaal zijn hier 49 bestuurders gecontroleerd. Tien bekeuringen zijn uitgeschreven voor oa. snelheid, niet hebben van verzekering en het niet dragen van een autogordel.

OSSENDRECHT: Op de Onze Lieve Ter Duinenlaan is door de politie op snelheid gecontroleerd. Door buurtbewoners was meerdere malen bij de politie geklaagd dat er te hard werd gereden in de 30 km-zone. Op woensdagochtend vond de controle plaats en passeerden 220 bestuurders de controle. 4 overtredingen van de maximum snelheid zijn geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur!

PUTTE: Maandagmiddag heeft de politie een controle gehouden op de Antwerpsestraat. 5 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Brand in woning
ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 03.30 uur, heeft zich een brand voorgedaan waarbij een bovenwoning aan de Molenstraat volledig is uitgebrand. De bewoonster en haar twee kinderen konden zichzelf uit de woning redden. Zij hebben geen verwondingen opgelopen. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft het sein grote brand gegeven. Omstreeks 05.30 uur kwam het sein brand meester en kon met het nablussen worden begonnen. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend.

Tankwagen in brand op rijksweg A58
WOUW: Een tankwagen van en bedrijf uit België reed woensdagmiddag over de Rijksweg A58 toen er plotseling een defect ontstond aan de achteras en er rookontwikkeling ontstond. De politie en brandweer zijn direct in kennis gesteld omdat de tankwagen zoutzuur vervoerde. De brandweer constateerde ter plaatse geen brand maar ontdekte dat de achteras was gescheurd waardoor rookontwikkeling was ontstaan. De brandweer heeft samen met rijkswaterstaat de tankwagen verplaatst. De lading is overgeladen waarna de tankwagen gerepareerd kon worden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst