Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten woensdag 22 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 22-03-2006

Met onder meer: ontploffing, aanrijdingen en drankrijders

Ontploffing

Volendam, dinsdag 21 maart 2006, 15:00 uur.

De politie doet onderzoek naar een ontploffing die plaatsvond in de steeg tussen het Pellersplein en de Havenstraat op dinsdagmiddag even na drie uur. Door de explosie werd een deur van een woning ontzet en ontstond schade aan een gevel. De recherche doet onderzoek naar de dader(s) en het vuurwapenbureau onderzoekt de restanten van het explosief.

Aanrijding met letsel

Edam, woensdag 22 maart 2006, 07:48 uur

Op de Singelweg bij de Provincialeweg N247 in Edam is een 64-jarige bromfietser uit Amsterdam gewond geraakt door een aanrijding met een 60-jarige automobilist uit Edam. De Amsterdammer werd per ambulance met vermoedelijk een open beenbreuk naar het Boven IJ Ziekenhuis vervoerd. Zijn bromfiets was aan de hele rechterzijde beschadigd. De man uit Edam kwam met de schrik vrij en zijn auto had lichte schade aan de voorzijde. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Rijden met rijontzegging

Zaandam, Purmerend,

De politie heeft dinsdagmiddag een 34-jarige Zaandamse aangehouden omdat zij reed zonder rijbewijs. De vrouw werd met de auto aan de kant gezet omdat zij geen gordel droeg. Aan het verzoek om haar rijbewijs te overhandigen kon ze niet voldoen. Uit navraag bij de meldkamer bleek dat het rijbewijs van de vrouw was ingenomen.

Op de Gorslaan in Purmerend is een 52-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij reed terwijl hij een rijontzegging had. Surveillerende agenten herkenden de man en waren op de hoogte van zijn rijontzegging. Tegen de beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Schoenendief vlucht op fiets

Purmerend, dinsdag 21 maart 2006, 17:29 uur.

De politie heeft na een achtervolging een 36-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van diefstal van schoenen. De man werd in de Westerstraat bij een schoenenwinkel gevraagd de tas te openen omdat men vermoedde dat er gestolen goederen in de tas waren gedaan. De man ging er vervolgens vandoor. De gealarmeerde agenten kwamen een bekende winkeldief tegen die ook nog eens geheel aan het opgegeven signalement voldeed. De man ging er fietsend vandoor maar kon nadat hij tegen een auto was aangereden worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Naar een vrouw die vermoedelijk samen met de man in de schoenenwinkel aanwezig was wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

Vrouw gewond na ongeval

Middenbeemster, dinsdag 21 maart 2006, 22:21 uur.

Bij een verkeersongeval op de Middenweg is een 38-jarige vrouw uit Berkhout ernstig gewond geraakt. De vrouw reed in een personenwagen in Noordelijke richting en kwam met het linkerwiel in de berm terecht toen zij twee andere voertuigen inhaalde. Vervolgens schoot de auto naar de rechterkant van de weg tegen een boom aan en belandde op de zijkant in de sloot. De brandweer heeft de bestuurster uit de auto bevrijd en terstond gezocht naar eventuele andere inzittenden. Het slachtoffer bleek als enige in de auto te hebben gezeten. Zij werd met vermoedelijk inwendig letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Twee drankrijders moeten rijbewijs inleveren

Purmerend/Ilpendam, 20 maart, 01:45 uur.

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie drie drankrijders aangehouden. Twee van hen konden meteen het rijbewijs inleveren omdat zij een alcoholgehalte van meer dan 1,3 promille hadden. De automobilisten liepen tegen de lamp op de Jaagweg in Ilpendam en op de Van Osweg en op de Verzetslaan in Purmerend.

Teveel gedronken

Wormer(veer), 20 maart, 00:01 uur.

Op de Veerdijk in Wormer werd maandag om middernacht een 43-jarige man uit Wormerveer aangehouden wegens het rijden met drank op. De man had de alcohollimiet overschreden en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

28 boetes tijdens gordelcontrole

Zaandijk, 21 maart, 09:00-12:00 uur.

Tijdens een gordelcontrole op de Guisweg in Zaandijk, de Zaanweg in Wormerveer en de Padlaan in Krommenie werden dinsdagochtend in totaal 28 boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Voor het bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en het niet kunnen van een rijbewijs werden nog eens drie boetes uitgedeeld.

Gordelcontrole

Purmerend, 21 maart

Op de Hoornselaan werden dinsdag negen boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Ook werden een bromfietser die met een gladde achterband reed en een bestuurder die een stopteken negeerde, bekeurd. Ruim veertig bestuurders en passagiers werden gecontroleerd op het dragen van de gordel.

21 boetes voor het niet dragen van de gordel

Landsmeer, 21 maart

Op het Zuideinde en de IJdoornlaan werden dinsdagochtend 21 boetes uitgedeeld aan bestuurders en passagiers die geen gordel droegen. Ook werden drie bestuurders die aan het bellen waren en een bestuurder met een verlopen APK keuringsbewijs bekeurd.

Hardrijders aan de kant

Zaandijk, 21 maart

Tijdens een snelheidscontrole op de Guisweg in Zaandijk en de Wezelstraat in Koog aan de Zaan werden dinsdagmiddag zeven automobilisten bekeurd. De hardrijders werden ter plekke aan de kant gezet nadat hun snelheid was gemeten met behulp van een lasergun.

Laatst gewijzigd 22-03-2006 16:38 | © Politie Zaanstreek-Waterland |