2e persbericht van 22 maart 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 22-03-2006

Eindhoven: Onderzoek naar schietpartij nagenoeg afgerond

Politie en justitie hebben het onderzoek naar de schietpartij op de Edisonstraat van 9 december 2005 nagenoeg afgerond (zie ook 1e persbericht van vrijdag 9 december 2005). Daarbij werd een 39-jarige man uit Polen in zijn hoofd geschoten waardoor hij licht gewond raakte. Tijdens het onderzoek zijn vier mannen (45, 33, 30 en 22 jaar oud) en een 35-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden.

De 45-jarige man huurde een kamer in een pand van een 61-jarige Eindhovenaar. Hij kreeg ruzie met zijn huisbaas, waarna hij een viertal vrienden optrommelde. Nadat die met een auto ter plaatse kwamen zou één van hen, de 30-jarige Eindhovenaar, op de Pool hebben geschoten. De Pool is een bekende van de huisbaas. Na de schietpartij is de auto met de vier verdachten weggereden. Ook de 45-jarige man is er toen vandoor gegaan.

Na een onderzoek, waarbij in totaal 35 getuigen en andere betrokkenen zijn gehoord, kon de politie de vijf verdachten aanhouden. Drie van hen zitten nu in bewaring voor hun aandeel in de zaak: de 45-jarige man (die wordt gezien als de uitlokker), de 30-jarige man (die zou hebben geschoten) en de 22-jarige man (die als medeplichtige van de schietpartij wordt beschouwd). De twee andere verdachten (de 33-jarige man en de 35-jarige vrouw) zijn weer op vrije voeten maar worden nog wel beschouwd als verdachten.

Eindhoven: Politie betrapt inbrekers op heterdaad

De politie betrapte op woensdagochtend om 10.45 uur twee inbrekers op heterdaad toen ze in een flatwoning aan de Echternachlaan probeerden in te breken. Het gaat om een man van zesentwintig uit Eindhoven en een vrouw van achtendertig zonder vaste woon- en verblijfplaats. De man stond op de galerij voor de toegangsdeur van een woning. Een ruit van de deur was ingeslagen. Hij vertelde de politie dat hij de vrouw hielp bij het inklimmen. De vrouw is in de woning aangehouden.

Eindhoven: Dertien boetes voor het niet dragen van de autogordel

Bij een verkeerscontrole op de Europalaan zijn woensdag tussen 10.30 en 12.00 uur dertien boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. De autogordel dragen is verplicht. Geschat wordt dat voorinzittenden met gordel om bij een botsing veertig procent minder kans lopen op dodelijk letsel en vijfentwintig procent minder kans op ernstige verwondingen. De werking van de gordel voor achterpassagiers wordt geschat op dertig procent voor het voorkomen van dodelijke afloop en twintig procent voor het voorkomen van ernstig letsel.

Breugel: Inbraak in schuur

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een schuurtje bij een woning aan de Neptunusweg. De deur is opengebroken en uit de schuur verdwenen twee fietsen (dames en heren), een schroefmachine en een accu-klopboormachine.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Op de Bosscheweg is woensdag tussen 11.00 en 14.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 966 passanten reden er 248 te hard. De snelste reed 103 km/u. 50 is toegestaan.