Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 22 maart 2006

Vrouw (19) doet aangifte van poging verkrachting

BREDA: Woensdagmorgen heeft een 19-jarige inwoonster van Breda aangifte gedaan van poging verkrachting. Afgelopen zaterdag rond 22:30 uur stapte de vrouw aan de Paradijslaan uit de stadsbus om te voet naar een adres te gaan in de Haagse Beemden. In de omgeving van de bushalte zag zij een groep jongens staan. Om de groep te mijden is zij via de Kraanvogel langs het Prismacollege gelopen. Toen zij het fietspad aan de Kraanvogel overstak kwamen twee onbekende jongens haar op de fiets tegemoet rijden. Toen het tweetal haar net gepasseerd was werd zij op de hoek Ganzerik/Paradijspad door de twee jongens vastgepakt en onzedelijk betast. Het slachtoffer heeft zich met kracht verzet en heeft hard gegild om de aandacht te trekken van haar omgeving. Op het moment dat dit zich op straat afspeelde, was in een sporthal naast het Prismacollege een feest bezig, waarbij regelmatig mensen op straat liepen. De politie houdt rekening met het feit dat daardoor mensen getuige zijn geweest van deze poging tot verkrachting. Zij roept deze getuigen op om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0700-8000. De afdeling Zeden van het district Breda is een onderzoek begonnen.

Politie houdt gesignaleerde aan

BREDA: Aan de Tuinzigtlaan heeft de politie dinsdagmiddag een 31-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had nog een gevangenisstraf openstaan van 24 dagen. De Bredanaar is ingesloten in een cel om zijn straf uit te zitten.

Partij harddrugs aangetroffen tussen handelswaar

BREDA: Bij een bedrijf aan de IABC is woensdagmorgen tussen een partij handelswaar een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het gaat om ca. 45 kilogram cocaïne. De drugs zat verpakt en verstopt in dozen die gedeeltelijk gevuld waren met etenswaren. Een medewerker van het bedrijf vond de drugs en waarschuwde de politie. De politie heeft de drugs in beslag genomen en stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drugs. Er is niemand aangehouden. De straatwaarde van cocaïne is afhankelijk van de kwaliteit en ligt tussen 45 en 65 euro per gram.

Vrouw aangehouden na belediging agente

ETTEN-LEUR: De politie heft woensdagmorgen een 63-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. De vrouw kreeg bij een verkeerscontrole aan de Beiaard een bekeuring voor te hard rijden en het feit dat ze geen autogordel aanhad. Toen zij de bekeuringen in ontvangst had genomen wilde zij wegrijden zonder gordel aan. Daar sprak een agente de vrouw op aan, waarna er beledigende woorden volgden. Op het bureau ontkende zij dat ze de bedoeling had gehad om de agente te beledigen. Het Openbaar Ministerie legde de vrouw een boete op van 220, 00. Na verhoor en het betalen van de boete is zij heengezonden.

Bekeuring voor drugsbezit

BREDA: Dinsdagmiddag hebben agenten in de Willem Merkxtuin aan de Sint Annastraat twee 19-jarige inwoners van Breda bekeurd. Een van hen zat op een bankje met een joint in zijn hand. Uit de broekzak van de ander kwam een klein plakje hasj te voorschijn. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie treedt op tegen loslopende honden

BREDA: De politie heeft dinsdag en woensdag gecontroleerd op het uitlaatgedrag van hondenbezitters. Zeven inwoners van Breda zijn door de politie bekeurd. De politie ontvangt de laatste tijd regelmatig klachten uit de wijk over burgers die hun hond op verboden plaatsen, zoals speelveldjes, uitlaten of hondenuitwerpselen niet opruimen. De hoogte van de boetes zijn onlangs aanzienlijk verhoogd: Niet aangelijnd uitlaten op verboden plaatsen 50,00; Uitlaten bij een kinderspeelweide, speelplaats, zandbak 75,00; Hondenpoep 75,00. Voorheen bedroeg het boetebedrag voor deze feiten 30,00.

Dinsdagmiddag is aan de Zandhovenstraat een 49-jarige inwoner bekeurd. De man liet zijn hond rond 16:15 uur onaangelijnd uit, terwijl de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Breda het loslopen van honden daar verbied. De boete voor deze overtreding bedraagt 50 euro. Woensdagmorgen heeft de politie aan de Leeghwaterstraat een 80-jarige Bredase hondenbezitter op de bon geslingerd. De man liet rond 06:30 uur zijn hond los uit op een kinderspeelveld. Een 47-jarige inwoonster van Breda liet om 06:10 uur op dezelfde plaats haar hond uit en kreeg ook een bon. De hoogte van de boete bedraagt 75 euro. Een 46-jarige Bredanaar liet rond 07:15 uur op de Brasschaatstraat zijn hond los lopen op een plaats waar dat niet is toegestaan en kreeg voor de tweede keer in enkele dagen een bekeuring voor het zelfde feit. Dat deed woensdagmorgen ook een 39-jarige inwoner van Breda rond 07:40 uur aan de Wilrijkstraat. Ook zijn gegevens verdwenen in het bekeuringboekje van de agent. De hond van een 43-jarige Bredase deed rond 07:00 uur zijn behoefte aan het Belgieplein. De vrouw kreeg voor dit feit een bekeuring van 75 euro. Aan de Roeselarestraat ging een 61-jarige man op de bon toen hij zijn hond uitliet op een grasveldje, waar dat verboden is, terwijl op slechts een afstand van 50 meter twee hondenuitlaatplaatsen door de gemeente zijn gecreëerd.

Politie controleert naleving maximum snelheid

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag aan de Moskesweg een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. Agenten richtten de lasergun op 13 hardrijders die ter plekke een bekeuring kregen uitgereikt. De hoogst geschoten snelheid bedroeg 82 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Drie automobilisten kregen een bon voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs ( 50), niet handsfree bellen ( 130) en niet dragen autogordel ( 75).

Politie haalt snelheidsduivel van de weg

BREDA: Aan de Nieuwe Kadijk hebben medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de regio Midden en West-Brabant dinsdagavond een 37-jarige automobilist van de weg af gehaald. Rond 21:00 uur kregen agenten de Bredanaar in het vizier toen hij met hoge snelheid door een rood verkeerslicht reed aan de Claudius Prinsenlaan. Met een snelheid van boven de 80 km/u reed hij vervolgens de Beverweg over, waar op dat moment voetgangers overstaken. Op de Kapittelweg trapte de man het gaspedaal nog verder in en bereikte een snelheid van 109 km/u. Op de Nieuwe Kadijk lukte het de politie om de man naar de kant van de weg te dirigeren. Met bekeuringen voor rood licht, het niet dragen voor een gordel alvast op zak werd hij thuis afgezet en mocht hij direct zijn rijbewijs inleveren. Voor overschrijding van de maximum snelheid en het rijgedrag maakt de politie proces-verbaal op.

Politie vindt wapens in woning Chaam

CHAAM: De politie van team Breda Zuidoost heeft woensdag in een woning aan de Bredaseweg meerdere verboden wapens aangetroffen. Een 19-jarige bewoner is aangehouden. De politie bracht een bezoek aan het adres, omdat zij het vermoeden hadden dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Op de eerste etage werd een kleine kwekerij van negen hennepplanten gevonden. Op een slaapkamer vond de politie een verboden imitatievuurwapen. Bij een zoeking die daarop volgde in de woning werd een boksbeugel, een geweer, een luchtdrukpistool en een busje traangas gevonden. Na verhoor is de man uit Chaam heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. De wapens en hennepplantjes zijn in beslag genomen.

Politie houdt alcoholcontrole

BREDA: De politie heeft dinsdagavond aan de Westerhagelaan een alcoholcontrole gehouden. Agenten lieten tussen 19:00 en 21:00 uur 54 bestuurders een blaastest ondergaan. Geen van hen bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

Diefstal auto

BREDA: In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Kesterenlaan een personenauto gestolen. De eigenaar parkeerde zijn blauwe Ford Escort stationwagen dinsdagavond om 22:00 uur voor zijn woning. Vanmorgen om 07:30 uur bleek de auto, met het kenteken JP-SJ-11, te zijn gestolen. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd.

Auteur: Henk Snepvangers