Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/03/06)

OOSTERHOUT NB, 22 maart 2006

Auto vliegt in brand na botsing

RAAMSDONKSVEER: Op de A59 nabij knooppunt Hooipolder ontstond woensdag 22 maart een verkeersongeval. Een 20-jarige vrouw uit Raamsdonksveer botste achterop het stilstaande verkeer. Het overige verkeer stond stil vanwege de rode verkeerslichten.
Het slachtoffer liep bij het ongeval een gebroken enkel op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat zij uit haar auto was, vloog haar voertuig in brand. De auto brandde totaal uit. De politie trad verkeersregelend op en maakte een ongevalregistratieformulier op.

Man aangehouden na bedreiging ex-partner

KAATSHEUVEL: Woensdag 22 maart is een 41-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-partner. De 34-jarige vrouw uit Kaatsheuvel deed hiervan op maandag 20 maart aangifte bij de politie. De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee autos weg na woninginbraak

SPRANG-CAPELLE: Bij een inbraak in een woning aan de Reiger zijn twee autos weggenomen. Tussen dinsdag 21 maart 23.00 uur en woensdag 22 maart sloegen de inbrekers toe door een raam open te breken. Nadat ze de autosleutels hadden gevonden, gingen ze er vandoor met een zwarte Saab 9.3 voorzien van het kenteken 63-LS-VN en een zwarte BMW 116i met het kenteken 70-PR-RT. De politie stelt een onderzoek in en heeft de autos internationaal als gestolen gesignaleerd.

Bromfietser gewond na aanrijding

WAALWIJK: Een 46-jarige Waalwijker raakte dinsdag 21 maart omstreeks 15.00 uur gewond toen hij met zijn bromfiets achter op een bestelauto rede. De bestuurder van die auto, een 34-jarige man uit Helvoirt, moest op de kruising van de Drunenseweg, de Akkerlaan en de De Coubertinlaan stoppen voor overstekende fietsers. De bromfietser had dit te laat door en klapte achterop de bestelauto. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen.

90 meter bliksemafleider gestolen

RIJEN: Een medewerker van een basisschool aan het Burgemeester Sweensplein deed namens de gemeente Gilze en Rijen aangifte van diefstal. Van het schoolgebouw was de bliksemafleider gestolen. Het gaat om een koperen kabel van circa 90 meter lengte. De koperdief sloeg ergens in de afgelopen drie weken toe.

Politie controleert op dragen autogordels

DONGEN: Politiemensen van het team Dongen hebben dinsdag 21 maart en woensdag 22 maart gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In de Bolkensteeg zijn woensdag twee automobilisten bekeurd, op de Kanaaldijk-Noord werden dinsdag 4 automobilisten bekeurd. De boete voor het niet dragen van de autogordel bedraagt EUR 75,-.

Politie houdt verkeerscontroles

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Politiemensen van het team Loon op Zand hebben dinsdag 21 maart verkeerscontroles gehouden op de Bevrijdingsweg en de Horst in Kaatsheuvel en op de Midden-Brabantweg en de Heideweg in Loon op Zand. Daarbij zijn in totaal 59 bekeuringen uitgeschreven: 7 voor het niet dragen van de autogordel, 16 voor linksaf terwijl ter plaatse een verbod om af te slaan geldt, 25 voor rijden op de vluchtstrook, 3 voor het rijden over fietspad en 1 voor fietsen zonder verlichting, constructiesnelheid van een bromfiets, onjuiste bevestiging van een kentekenplaat rijden zonder remlicht.

Roodlicht controle bij wegwerkzaamheden
ALMKERK: Agenten van het politieteam Altena hielden verkeerstoezicht bij de tijdelijke verkeerslichtinstallatie bij wegwerkzaamheden nabij Waardhuizen.
Tussen 14.30 uur en 16.00 uur gingen in totaal 12 automobilisten op de bon omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. De boete bedroeg EUR 130,-. Verder kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij aan het telefoneren was tijdens het autorijden. Omdat hij geen gebruik maakte van een zogenaamde headset of handsfreeset leverde hem dat een proces-verbaal van eveneens EUR 130,- op.

Op diezelfde locatie zijn vernielingen en diefstallen gepleegd. Dat gebeurde in het weekend van 18 en 19 maart. Het schadebeeld ziet er als volgt uit:
Vernieling en diefstal bij werkzaamheden aan de Faunapassage, aan de Provincialeweg in Waardhuizen.
Diefstal van twee hekken (rood/wit geblokt, waarde EUR 230,-), een accu (waarde EUR 150,-), een verkeerslichtinstallatie (waarde EUR 3.600,-), een verkeersbord (gesloten verklaring, waarde EUR 185,-), een verkeersbord (werk in uitvoering, waarde EUR 211,-).

Auteur: Leonie van Ooijen