Provincie Noord-Holland

Poelmann spreekt op World Water Forum

3/22/2006

Watergedeputeerde Patrick Poelmann heeft gisteren op het World Water Forum namens Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland gesproken over de Nederlandse kustverdediging. Hij vertelde het internationale publiek over de Nederlandse wetgeving en de voortdurende inspanningen om ons land droog te houden.

Drie projecten langs de Noordzeekust kwamen in de speech aan de orde: Scheveningen, de duinen in Zeeland en de Hondsbossche Zeewering. Maar hij wees zijn toehoorders er ook op dat absolute veiligheid nooit te garanderen is. En om die reden is het belangrijk om voorbereid te zijn op situaties waarin het tóch eens mis zou kunnen gaan.

Het World Water Forum wordt iedere drie jaar gehouden. Dit jaar is het thema Local actions for a global challenge Naast risk management gaat het ondermeer om de rol van water bij ontwikkeling van landen, gezondheid, voedsel en milieu.Nederland is vertegenwoordigd door een zware delegatie met ondermeer ZKH kroonprins Willem-Alexander en staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schulz van Haegen en de gedeputeerden water van Noord- en Zuid-Holland en Zeeland.

Gedeputeerde Poelmann schrijft in zijn weblog over zijn ervaringen in Mexico.