Recherche Oss rolt jeugdbende op

Oss, 22-03-2006

Recherche Oss rolt jeugdbende op

Oss - Dinsdag heeft de recherche in Oss twee leden van een jeugdbende aangehouden. Eerder zijn al zes aanhoudingen verricht. Het gaat hier om een jeugdbende die zich bezig houdt met roofovervallen, auto-inbraken en inbraak in clubgebouwen. De leden zijn allemaal jeugdige Ossenaren, tussen de 15 en 17 jaar oud, die in wisselende samenstelling op pad gingen.

Op heterdaad

Op 25 januari vond er een straatroof plaats op de Staringstraat in Oss. Het slachtoffer, een 50 jarige Ossenaar werd door twee jongens van 15 jaar vastgepakt en naar de grond geduwd onder bedreiging van een steekwapen. De jongens die bivakmutsen droegen, wilden geld en namen de man zijn portemonnee af met daarin een luttel geldbedrag. Een getuige zag dit en belde de politie die snel ter plaatse was en de overvallers in het park aan de Johannes Zwijsenlaan kon aanhouden.

Onderzoek wees uit dat deze twee jongens nog drie andere roofovervallen op hun kerfstok hadden. Dankzij dit uitgebreide politieonderzoek konden er nog zes verdachten aangehouden worden. Met de aanhouding van deze verdachten denkt de politie in totaal vier berovingen, twee inbraken in een clubgebouw en acht auto-inbraken te hebben opgelost:

Berovingen

Op 5 januari vond er omstreeks 22.25 uur op de Ussenstraat een overval plaats op een 23-jarige Ossenaar. Hij werd door drie jongens van zijn fiets getrokken en geslagen, maar wist te ontsnappen.

Twintig minuten later werd op de Litherweg een 36-jarige vrouw uit Oss overvallen door vermoedelijk dezelfde jongens. Een van de jongens greep de vrouw bij haar nek en ze voelde een hard voorwerp tegen haar hoofd aangedrukt worden. Vervolgens werd ze naar de grond getrokken en beroofd.

Op 12 januari werden twee vrouwen van 52 en 61 jaar beroofd in hun woning aan de Bongerd in Oss. Omstreeks 22.00 uur belden en man aan bij de woning van de 61 jarige vrouw en toen deze opendeed stormden drie gemaskerde mannen naar binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de vrouwen hun portemonnee afgeven.

Inbraken

De acht auto-inbraken waar de jeugdbende voor verantwoordelijk is, vonden in diverse straten in Oss plaats in de periode van augustus 2005 tot en met januari 2006. De bende had het vooral voorzien op autoradio/cd-spelers.

De twee inbraken in de clubgebouwen op de Pattonstraat en het Gielekespad in Oss vonden in dezelfde periode plaats. De buit bestond uit sportkleding, etenswaren en een mengpaneel met microfoon.

Van de acht verdachten zitten nog vier jongens vast. De politie is bezig met de afronding van het onderzoek.