Tulip Computers NV

wijziging aandeelhoudersstructuur tulip computers nv

Tulip Computers N.V. plaatst onderhands 25 miljoen nieuw uit te geven aandelen via Vanzel C.V. van de familie Van Waeyenberge. Door deze transactie wordt het eigen vermogen verder versterkt met een bedrag van â'¬ 6,25 miljoen en verwerft Tulip Computers additioneel (werk)kapitaal. Daarnaast zijn haar grootaandeelhouders Begebel B.V. en Koninklijke Begemann groep N.V. voornemens hun belangen over te dragen.

Versterking eigen vermogen

Tulip Computers N.V. (Tulip Computers) heeft besloten in te gaan op de vraag van een groep investeerders om op korte termijn een pakket van 25 miljoen aandelen Tulip Computers te verwerven. Tulip Computers heeft daartoe op 22 maart 2006 een overeenkomst gesloten met Vanzel C.V. (Vanzel), een Belgische commanditaire vennootschap. Vanzel coördineert de transactie namens een groep investeerders behorende tot de familie Van Waeyenberge. Hierbij dient te worden opgemerkt dat de heer J.M.F. van Waeyenberge, die reeds een aanzienlijk belang heeft in Tulip Computers, aan deze specifieke transactie niet zal deelnemen. De gesloten overeenkomst betreft het onderhands plaatsen van 25 miljoen nieuw uit te geven aandelen Tulip Computers tegen een uitgiftekoers van â'¬ 0,25 per aandeel. Vanzel coördineert deze transactie voor de groep investeerders teneinde een strategisch belang te verwerven waarbij de investeerders een lock-up hebben aanvaard van
1 jaar ten aanzien van de verkoop van deze aandelen.

Door deze transactie wordt het eigen vermogen verder versterkt met een bedrag van â'¬ 6,25 miljoen en verwerft Tulip Computers additioneel (werk)kapitaal. Dit vooruitlopend op een verdere herfinanciering van de onderneming. Deze additionele middelen zullen worden aangewend om te voorzien in de additionele liquiditeitsbehoefte, die ontstaan is door de kosten van het recent gepubliceerde prospectus als ook door de behoefte aan extra middelen om enkele korte termijn financieringsfaciliteiten af te lossen. Doelstelling daarbij is de operationele kasstroom beschikbaar te houden voor de reguliere bedrijfsactiviteiten.

Begebel B.V.

Daarnaast heeft Begebel B.V., een investeringsmaatschappij van de heer A.H.C. Deleye die momenteel een belang heeft in Tulip Computers van 15,8%, aangegeven in vergaand overleg te zijn met de heer J.M.F. van Waeyenberge over de overname van 40 miljoen aandelen Tulip Computers van Begebel B.V.. Door deze transactie zal het belang van Begebel B.V. naar verwachting worden teruggebracht naar minder dan 2,0% en neemt het belang âEUR" direct of indirect âEUR" van de heer J.M.F. van Waeyenberge verder toe.

RBG

In dit verband is het tevens van belang te wijzen op het vandaag door Koninklijke Begemann Groep (RBG) uitgegeven persbericht (22 maart 2006) en de daarin voorgestelde kapitaalvermindering bij RBG door het overdragen van aandelen Tulip Computers aan haar huidige aandeelhouders. Hierbij kondigt RBG onder andere aan het voornemen te hebben op een termijn van 3 maanden meer dan 60 miljoen aandelen over te dragen aan de aandeelhouders RBG op basis van 11 aandelen Tulip Computers per aandeel RBG. Ook deze transactie heeft consequenties voor de aandeelhoudersstructuur van Tulip Computers.

Met deze totaal vernieuwde en enthousiaste aandeelhoudersgroep en deze verdere kwalitatieve c.q. kwantitatieve versterking van het eigen vermogen komt Tulip Computers in een nieuwe fase van haar ontwikkeling waarbij haar strategie en de daarbijbehorende financiering door een sterke groep van grootaandeelhouders kan worden gedragen.

Tulip Computers zal na voormelde plaatsing van 25 miljoen aandelen in totaal 323.780.171 aandelen hebben uitstaan. Tevens heeft Tulip Computers 17,7 miljoen warrants aan RBG uitgegeven, die elk recht geven op de aankoop van één aandeel. De slotkoers per 21 maart 2006 bedraagt â'¬ 0,29.

Disclaimer - Privacy
Tulip Computers and the Tulip logo are registered trademarks of Tulip Computers International BV.; Dynalink and Conceptronic are registered trademarks of 2L International BV; PaceBlade is a registered trademark of 2L Computers BV; NewLevel.nl is a registered trademark of Newlevel.nl Educenter BV; all Tulip Companies.
Copyright Tulip Computers NV 2003 - 2005. All rights reserved


---