Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college
datum:
21 maart 2006
nummer:
11
|                                                                              |
Op dinsdag 21 maart 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verslag vergadering Adviescommissie Verkeer en Vervoer Het college heeft kennisgenomen van het verslag van de vergadering van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer van 1 februari 2006. Het college besloot in overeenstemming met het advies van deze commissie.

Bestemming liquidatie saldo ICK
Het college besluit het liquidatiesaldo van het indicatieorgaan Capelle Krimpen (ICK) vrij te laten vallen aan de Algemene middelen. Het liquidatiesaldo bedraagt E 121.966,-.

Onderzoek naar mogelijkheden jongerenstadswacht
Het college heeft kennisgenomen van de notitie over het onderzoek naar de mogelijkheden voor het oprichten van een jongerenstadswacht. Vergelijkbare projecten in andere steden worden positief beoordeeld. Het college heeft besloten een plan van aanpak op te stellen gebaseerd op de aanbevelingen. Hierna wordt een definitief besluit genomen.

Bestedingsvoorstel Citymarketing voor 2006
Het college stemde in met de besteding van het budget Citymarketing in 2006. Onder andere wordt het bedrag aangewend voor IJssel Business Magazine en lidmaatschappen van economische netwerken. Het bestaande citymarketingbeleid wordt geëvalueerd en de besteding van het budget vanaf 2007 wordt heroverwogen.

Plaatsen van een Jongerenontmoetingsplaats in het Schollebos Het college heeft in principe besloten een jongerenontmoetingsplaats (JOP) te plaatsen aan de noordwestelijke kant van het Schollebos, ten zuiden van Schollevaar-West nabij de Capelseweg. Het principebesluit wordt conform de procedurevoorschriften gepubliceerd in IJsselpost en ter inzage gelegd bij het Informatiecentrum. Na het doorlopen van de vrijstellingsprocedure neemt het college een definitief besluit. Het plaatsen van de JOP kost E 17.000,- en de onderhoudslasten bedragen E 500,- per jaar. Bij een definitief besluit tot plaatsing worden deze bedragen ten laste gebracht van het JOP-budget.

Bewegwijzering naar buurten en objecten
Het college heeft besloten de bewegwijzering naar buurten en objecten te vervangen. Dit is een voorstel uit de notitie 'In Capelle de weg gewezen'. Het hiervoor benodigde krediet van E 71.000,- wordt betrokken bij de afwegingen in het kader van de Voorjaarsnota 2006.

Verkoop met restauratieverplichting voormalige boerderij 's-Gravenweg 325 Het college besloot:

1. in principe de boerderij 's-Gravenweg 325 voor E 1,-- , onder nader te stellen voorwaarden, met restauratieverplichting te verkopen aan Com·Wonen;
2. een procedure tot vrijstelling van het bestemmingsplan te starten ten einde de huidige bestemming van het perceel 's-Gravenweg 325 op een zodanige manier te wijzigen dat het door Com·Wonen gewenste gebruik (woonbestemming ten behoeve van een begeleid wonen project voor jongeren) gerealiseerd kan worden;
3. onder het voorbehoud dat het hier om een principebesluit gaat, onderhandelingen met Com·Wonen te starten over de tekst van een overeenkomst waarin de onder beslispunt 1 genoemde voorwaarden nader worden vastgelegd en waarin in ieder geval dient te zijn opgenomen: a. dat de boerderij gebruikt zal gaan worden door de Stichting PameijerKeerkring; b. dat bij verkoop van de boerderij de gemeente het eerste recht van terugkoop krijgt; c. dat bij verkoop van de boerderij op de vrije markt door Com·Wonen de taxatiewaarde (conform de taxatie van maart 2006) aan de gemeente wordt terugbetaald; d. de termijn waarop de restauratie van de boerderij zal beginnen; e. dat het niet slagen van de onder beslispunt 2 genoemde vrijstellingsprocedure en het niet ter beschikking stellen van de genoemde middelen door de gemeenteraad, zoals vermeld onder beslispunt 4, gelden als ontbindende voorwaarden;

4. De voor de uitvoering van dit principebesluit benodigde middelen (ad E 220.724,--) te betrekken bij de afwegingen rondom de Voorjaarsnota 2006;
5. De voorzitter van de commissie Middelen en Buitenruimte te verzoeken het besluit te plaatsen op de lijst van mededelingen van de commissie.

Beantwoorden brief Natuurvrienden over baggeractiviteiten De stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel heeft schriftelijk vragen gesteld over de gevolgen van baggeren. Het baggeren wordt uitgevoerd door het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het college draagt de behandeling van de brief daarom over aan het hoogheemraadschap. Het college heeft de conceptbrief aan de stichting en de conceptbrief aan het hoogheemraadschap vastgesteld.

Beantwoorden brief hoogheemraadschap over baggeren Het college heeft de antwoordbrief aan het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vastgesteld. Het hoogheemraadschap schrijft dat de gemeente de depotruimte voor baggerspecie te laat heeft aangewezen en wil daarom dat de gemeente de extra kosten voor het afvoeren van baggerspecie betaalt. Volgens het college heeft de gemeente de baggerdepots wel op tijd aangewezen. Het college weigert daarom te betalen.

Evaluatie breedtesportimpuls 2005
Het college heeft de evaluatie van de breedtesportimpuls 2005 vastgesteld. Er is in 2005 vooral veel ingezet op schoolsport en wijksport. De evaluatie wordt naar het ministerie van VWS gestuurd.

Stand van zaken convenant voor upgrading Woonboulevard Capelle Het college heeft kennisgenomen van de stand van zaken rondom het afsluiten van een convenant met de Vereniging Woonboulevard Capelle over de upgrading van de woonboulevard. Naar verwachting wordt het convenant in het tweede kwartaal van 2006 ondertekend.

Eenduidigheid voorrangsregeling Minirotondes
Het college heeft een brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat vastgesteld waarin wordt gepleit voor landelijke eenduidigheid in de voorrangsregels voor minirotondes. Dit naar aanleiding van een verzoek van de heer M.K.A. Grauss. Formatieplan taakgroep Communicatie
Het college heeft het formatieplan voor de taakgroep Communicatie vastgesteld. Communicatie, nu nog een aparte afdeling, wordt als taakgroep ondergebracht bij de afdeling BMO.
---