Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 22 maart 2006

Wout! vindt supersteward(ess) 2006

Het BNN-radioprogramma Wout! op 3FM heeft uit 421 stewards en stewardessen de enige echte Superstewardess 2006 gekozen. Tijdens de live-uitzending van Wout! vanuit een Boeing 747 in het Aviodrome is Stefanie van Overeem als winnaar uit bus gekomen. In een spannende stewardessenstrijd wist zij vier andere finalisten te verslaan.

Uit het juryrapport:"Stefanie blonk uit in vriendelijkheid en prettige omgang met de passagiers. Zij wist zich staande te houden in lastige situaties zoals vervelende passagiers en bagage die in een klein kluisje moest worden gepropt." In de jury namen Gijs Staverman (voor Boarding Now en Nederland vs. De Wereld vaak in het vliegtuig te vinden) en Rebecca Bijker (EO-presentatrice en oud-stewardess) zitting.

Op een oproep in het BNN-radioprogramma Wout! reageerden honderden mensen met de mededeling dat ze wisten wie de Supersteward(ess) 2006 moest worden. Er kwamen zelfs zoveel reacties binnen dat de mailbox van Wout! overliep van de potentiële Superstewards en -stewardessen.

Tijdens deze uitzending maakte de site Turbulentie.nl (platform voor vliegervaringen) bekend welke luchtvaartmaatschappijen het beste scoorden op gebied van klantvriendelijkheid in het afgelopen seizoen. Volgens 3000 mensen was de beste maatschappij van 2005 Singapore Airlines. De Beste Crew ging naar Malaysia Airlines. Het slechtst presteerde volgens Turbulentie.nl in allebei de categorieën: Transavia.

Het BNN-radioprogramma Wout! wordt gepresenteerd door Wouter van der Goes, en is iedere werkdag te beluisteren van 16.00 uur tot 18.00 uur op 3FM.