Saxion Hogescholen
BR>

wo 22 maart 2006

Tweejarige opleiding bij Saxion

Saxion Hogescholen biedt vanaf september 2006 een Associate Degree aan. Dit geldt voor de opleiding Informatiedienstverlening en
-management te Deventer. Een Associate Degree is een tweejarige opleiding die ondergebracht is in de volledige vierjarige, zogenaamde bacheloropleiding.

Vorige week is bekend geworden dat elf hogescholen vanaf september 2006 een Associate Degree mogen gaan aanbieden. Deze degree is in het leven geroepen om de kloof tussen mbo- en hbo-opleiding te verkleinen. Mbo-studenten en werkenden kunnen nu op een deelgebied het hbo-niveau bereiken in een speciale tweejarige studie.

Saxion Hogescholen is als enige hogeschool in Overijssel een Associate Degree toegekend. De opleiding wordt maar bij zes hogescholen aangeboden. De Academie Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement heeft al ruime ervaring met korte opleidingen. Echter, bestaande korte opleidingen moeten afgebouwd worden ten gunste van de Associate Degree. Dan kan worden gegarandeerd dat een student na het afronden van de Associate Degree naadloos kan doorstromen in het bachelorprogramma.

Saxion Hogescholen hoopt dat het in de toekomst voor meer opleidingen een Associate Degree toegewezen krijgt, onder andere voor Bedrijfskundige Informatica en ICT-Beheer.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------