Gemeente Rotterdam

Nr. 87
22 maart 2006

Nieuwe directeur Reiniging Roteb benoemd

Hermann Jäger (1953) is dinsdag 21 maart door het college van b en w benoemd tot de nieuwe directeur Reiniging bij Roteb. Jäger, nu nog directeur Beleid bij de Bestuursdienst, start in zijn nieuwe functie per 1 juni 2006. Hij volgt Aad van Nes op die op zijn beurt Kees Voormeulen als algemeen directeur opvolgt.

Als directeur Reiniging van Roteb wordt Jäger verantwoordelijk voor het functioneren van drie werkbedrijven: twee reinigingsbedrijven (Noord en Zuid) en Roteb Service. Deze werkbedrijven richten zich met name op de collegeprioriteit schone stad. Daarnaast valt ook de Staf Beleid en Projecten onder zijn directe aandachtsveld. Vanuit de werkgelegenheidsdoelstelling die Roteb heeft, zal de nieuwe directeur ook zijn bijdrage leveren in het bieden van uitdagingen, kansen en daarmee persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden voor minder kansrijken op de arbeidsmarkt.

Jäger heeft sinds 1975 bij de Bestuursdienst gewerkt. Hij begon als registratuurmedewerker en bekleedt sinds 2000 de functie van adjunct-directeur en sinds mei 2003 de functie directeur Beleid. In die laatste functie was hij onder meer (mede-)verantwoordelijk voor de samenvoeging van drie vakdirecties en het opzetten en operationeel maken van de nieuwe directie Beleid en het bepalen van de koers voor nieuwe taakafbakening bij grotere concernsturing. Over de opvolging van Hermann Jäger bij de Bestuursdienst is nog niets bekend.

noot voor de redactie/