Gemeente Sluis

projectpartners Sustaccess

PERSBERICHT - 22 maart 2006

Studiebezoek projectpartners Sustaccess

Donderdag 22 en vrijdag 23 maart a.s. brengen ongeveer 30 vertegenwoordigers van regionale overheden en lokale bedrijven uit West-Noorwegen, Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië, Duitsland en België (projectpartners Interegg-IIIb project SustAccess) een studiebezoek aan de gemeente Sluis en Kortrijk. Zij zijn geïnteresseerd in de ontsluiting van de West Zeeuws-Vlaamse Noordzeekust waarbij mobiliteit als attractie het uitgangspunt vormt. Het bezoek is bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.

SustAccess
De regionale overheden en lokale bedrijven werken samen in het project SustAccess. Doel van dit project is het realiseren van duurzame integrale vervoerssystemen op een innovatieve wijze voor de ontsluiting van werk, onderwijs, gezondheidszorg en toerisme. Door kennis te delen kunnen problemen effectiever en efficiënter worden aangepakt. SustAccess maakt deel uit van het programma Interegg-IIIb North Sea Region dat mede wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Overstappunten/parkeeronthaalkamers aan de West Zeeuws-Vlaamse kust De gemeente Sluis werkt op basis van de kaderstellende notas Integraal Kustzonebeheer en Mobiliteit als attractie aan de duurzame ontsluiting van de kust. De slagen naar de kust worden getransformeerd tot badwegen met daaraan gekoppeld overstappunten/parkeeronthaalkamers met themagerichte voorzieningenclusters. Het is de bedoeling dat het deelproject Nieuwvliet op korte termijn in uitvoering wordt genomen. Dit project is onderdeel van SustAccess.

Programma
De internationale gasten bezoeken op woensdag 22 en donderdag 23 maart Kortrijk. Op donderdagmiddag wordt het gezelschap ontvangen in Sluis. Op vrijdag zijn er s morgens twee presentaties over een project in Lidköping en mobiliteit als attractie in de gemeente Sluis. Aansluitend vindt er een discussie plaats. s Middags is een rondleiding langs de kust.

Persmoment
Na de discussie is er om 10.30 uur gelegenheid voor de pers om aan te schuiven bij de projectpartners. Projectleider Dirk Harmsen van de Zweedse provincie Västra Götaland (hoofdpartner SustAccess) zal een toelichting geven op het project en het belang van internationale samenwerking. Projectmanager Tiny Maenhout van de gemeente Sluis zal het deelproject in West Zeeuws-Vlaanderen toelichten.
---

Noot voor de pers:
Wij nodigen u van harte uit voor het persmoment op vrijdag 24 maart om 10.30 uur in Hotel De Dikke van Dale, Sint Annastraat 46 te Sluis.

Na afloop van de bijeenkomst is er een persmap beschikbaar met informatie over SustAccess en het project in West Zeeuws-Vlaanderen.

Tijdens het bezoek kunnen in overleg met de gemeente - fotos en/of opnames gemaakt worden.

Nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis - Voorlichting, tel. 0117 457 123
- Projectorganisatie, tel. 0117 475 573