Gemeente Helden

Boomfeestdag 2006

Op 22 maart was het weer zover de 49^ste boomfeestdag stond op het programma. Groep 8 van Basisschool Panningen-Zuid was door de gemeente Helden uitgenodigd om dit jaar te helpen met de aanplant op de 8 Oktoberstraat in Panningen en langs de tennisbanen bij het Bouwens van der Boijecollege. Na een welkomstwoordje werden er groepjes gemaakt, met elk hun eigen werkplek. De jongens en meisjes hebben enkele bomen, maar vooral heesters geplant. Op aanwijzingen van de medewerkers van de gemeente Helden gingen ze met volle overgave aan het werk. Halverwege de werkzaamheden werd een pauze ingelast. In deze pauze kwam de wethouder van Ruimte en Sport, Rinus Janssen, nog een woordje spreken. Samen met de kinderen werd door de wethouder een Beuk geplant.

Na de pauze werden de werkzaamheden hervat en stevig doorgewerkt tot 12.00 uur. Het eindresultaat was een mooie aanplant op beide locaties.

In Koningslust zijn op initiatief van Dhr. Grad Smedts en basisschool De Springplank bomen geplant op de Brentjens. Alle groepen van de Springplank zijn om de beurt naar de Brentjens gekomen. Daar werden ze ontvangen door Grad Smedts, die de kinderen uitleg gaf over de boom in het algemeen. De klas werd vervolgens in tweeën gedeeld, waarna er twee bomen zijn geplant. Ook hier werd met volle overgave gewerkt. Al met al was het een geslaagde boomfeestdag, waardoor er veel groen in de gemeente Helden is bij gekomen.

Alle kinderen, vrijwilligers en de medewerkers van de gemeente Helden bedankt voor de medewerking.

24-3-2006 10:20