Projectorganisatie Maasvlakte 2


Consortium trekt zich terug uit aanbestedingsprocedure Maasvlakte 2

22 maart 2006
persbericht Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Het consortium Ballast Nedam - Per Aarsleff heeft zich teruggetrokken uit de aanbestedingsprocedure voor de aanleg van Maasvlakte 2. Dat betekent dat nu nog twee combinaties in de race zijn om deze landaanwinning te realiseren: de Nederlandse combinatie Boskalis - Van Oord en de Belgische groep Dredging International - Jan de Nul. De drie consortia hadden zich eind vorig jaar gekwalificeerd voor de aanbestedingsprocedure.

Dat Ballast Nedam en Per Aarsleff afzien van verdere deelname aan deze procedure heeft geen consequenties voor het project. De twee overblijvende combinaties zijn beide zowel qua grootte, kennis als ervaring zeer geschikt om het eerste grote contract voor de aanleg van Maasvlakte 2 uit te voeren. Het Havenbedrijf verwacht dat de twee consortia daarom een kwalitatief hoogwaardige en financieel aantrekkelijke bieding zullen uitbrengen.

Het Havenbedrijf verwacht deze biedingen in de zomer. Na beoordeling daarvan volgen in de winter van 2006-2007 de onderhandelingen. Die moeten in de loop van 2007 uitmonden in een contract met een van de consortia zodat aanleg in het voorjaar van 2008 van start kan gaan.