Gemeente Amerongen


Woensdag 22 maart Nationale Boomfeestdag 2006

Op woensdag 22 maart planten de wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug samen met een aantal scholen bomen op verschillende locaties in de gemeente.
Onder dit bericht staat een overzicht waar de activiteiten plaatsvinden.
Tegenwoordig zijn er jaarlijks in ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar worden door meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken geplant. In de bijna 50 jaar dat de stichting nu bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant!

In Driebergen zullen in het Overgangslandschap bij het Biezenveld aan de Meerkoet elzen geplant worden. In Doorn wordt een bestaande laan in het bos achter de begraafplaats nabij de Broekweg aangevuld met beuken en in Maarn wordt een strook bosplantsoen ingeplant bij de kruizing Amersfoortseweg en Bergweg. In Overberg wordt een Zomereik geplant op het veldje aan de Dwarsweg.

In samenwerking met Landgoed Maarsbergen wordt op het landgoed een nieuwe laan van zomereiken geplant.
Boerderij Hof ter Heide behoort tot het landgoed Maarsbergen. In 1935 werd de A12 aangelegd zodat er hier een strookje grond van hof ter heide verdween onder de A12.
Nu in 2006 is er wederom een verbreding van de A12 gepland. Hiervoor is het nodig dat de Hof ter Heideweg wordt verplaatst. Voor deze nieuwe Hof ter Heideweg worden nu reeds de bomen geplant, zodat de nieuwe weg straks een landschappelijke en fraaie weg zal worden. In Amerongen en in Leersum wordt samen met Staatsbosbeheer bosplantoen geplant in het bos van Staatsbosbeheer. De bossen van Staatsbosbeheer in Amerongen en Leersum zijn onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Staatsbosbeheer werkt samen met de stichting Boomfeestdag om de boomfeestdag mogelijk te maken.
* hier kunt u het schema boomfeestdag Utrechtse Heuvelrug 2006 bekijken

Voor meer informatie kunt u kijken op www.boomfeestdag.nl