Gemeente Arnhem

Boomfeestdag 2006 in Elderveld

De nationale Boomfeestdag 2006 wordt dit jaar op woensdag 22 maart in Elderveld gevierd. Dan planten leerlingen van twee Elderveldse scholen samen met wethouder Chris de Ronde bomen op de Alkmaarsingel en in het volkstuincomplex de Steenen Camer. De gemeente Arnhem en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) organiseren de Boomfeestdag traditiegetrouw samen. Voorafgaand aan de Boomfeestdag plant de projectgroep Natuurwandelroute Elderveld in aanwezigheid van de wethouder een vleugelnootboom langs de Natuurwandelroute Elderveld.

De leerlingen van de Kringloop en de Troubadour verzamelen zich om 10.00 uur aan het begin van de Alkmaarsingel bij de kruising met de Hollandweg. Na een korte toespraak van wethouder Chris de Ronde planten de kinderen samen met de wethouder en medewerkers van de gemeente 26 bomen langs de Alkmaarsingel en 10 fruitbomen in volkstuincomplex de Steenen Camer. Rond 11.00 uur is het plantwerk gedaan en krijgen alle kinderen een glas fris en een koek. J.A. de Vos van het CNME sluit de Boomfeestdag af en geeft de kinderen een herinnering aan de Boomfeestdag.

De vleugelnootboom wordt om 9.15 uur geplant langs de Natuurwandelroute Elderveld. De projectgroep Natuurwandelroute Elderveld heeft de boom aangeschaft van de Buiten Gewoon Beter Bonus (tweede prijs), die zij in 2004 van de gemeente Arnhem kreeg. De Natuurwandelroute begint bij het winkelcentrum Elderhof en loopt tot aan Sportpark Drielsedijk. Onderweg zijn er veel dingen te zien, te horen, te voelen, te ruiken en te leren. De route is toegankelijk voor jong en oud, met of zonder handicap. Alle aanpassingen in en langs de route zijn van natuurlijke materialen gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld voor blinden en slechtzienden boomstammen als geleidelijn gebruikt en is er in de Bosgang, de parel van de Natuurwandelroute een ondergrond aangebracht voor rolstoel- en rollatorgebruikers die past bij de flora en fauna.