MOJO: Chris Rea - Farewell Tour

Mojo concerts
http://www.mojo.nl

Mojo Concerts, Delft, 27 september 2005

CHRIS REA - FAREWELL TOUR

Op woensdag 22 maart 2006 geeft Chris Rea een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam als onderdeel van zijn Farewell Tour door Europa. De Britse rock/blueszanger heeft onlangs aangekondigd dat dit zijn laatste tour zal zijn; hij wil het in verband met zijn gezondheid rustiger aan gaan doen. Naast oude klassiekers zal Chris Rea tijdens deze tour ook werk van zijn nieuwe project 'Blue Guitars' laten horen. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

In Blue Guitars brengt Chris Rea muziek, beeldende kunst en tekst samen op een unieke manier. Het project bestaat uit maar liefst 11 nieuwe CD's met in totaal 130 nummers, een DVD en een boek met schilderingen die hij maakte sinds zijn herstel van een ernstige ziekte enkele jaren geleden. Daarnaast zijn in het boek foto's en teksten opgenomen die uitleg geven over de totstandkoming van Blue Guitars. De nieuwe albums hebben hun oorsprong in de Blues-muziek met invloeden uit alle moderne muziekstromingen. Blue Guitars zal hier vanaf oktober verkrijgbaar zijn.

Chris Rea is een van de grootste artiesten die Groot-Brittannië ooit voortbracht. De zanger/gitarist verkocht wereldwijd 30 miljoen albums en scoorde hits als 'Fool (If You Think It's Over)' en 'Driving Home For Christmas'. Chris Rea heeft aangegeven na Blue Guitars geen werk meer te willen uitbrengen onder zijn eigen naam. In plaats daarvan zal hij deel gaan uitmaken van de driekoppige band 'The Fire Flies'.

CHRIS REA
& special guest
Woensdag 22 maart 2006
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: EUR 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, AUB Ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.