Vereniging Natuurmonumenten


KINDEREN PLANTEN REUZENLETTERS OP BOOMFEESTDAG
08-03-2006

Kinderen planten reuzenletters op boomfeestdag Op de Nationale Boomfeestdag (22 maart) gaan 441 kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit de dorpen in de Noordoostpolder de letters `N', `P' en `L' op reuzenformaat inplanten. Ze doen dat in het gloednieuwe Wendelbos van Vereniging Natuurmonumenten bij Kraggenburg. Samen vormen de letters de afkorting van de Nationale Postcode Loterij, een belangrijke financier voor het Wendelbos. De kinderen gaan maarliefst 6000 eiken planten.

Boomfeestdag

De Boomfeestdag is een jaarlijks evenement om leerlingen van de

hoogste groepen uit het basisonderwijs op leuke en praktische wijze kennis te laten maken met de waarde van bomen en bossen. De hoofdactiviteit is het planten van bomen en struiken door de leerlingen zelf. Daarnaast wordt de dag ingevuld met spelelementen rond het thema `spelen en bomen' en krijgt elk kind een leuk aandenken mee.

Wendelbos

Op 1 maart plantte Burgemeester ridder van Rappard van gemeente Noordoostpolder de 1^e van de in totaal 534.000 bomen, die straks het Wendelbos gaan vormen. Het nieuwe bos (118 ha) wordt straks onderdeel van het Voorsterbos, waardoor een aaneengesloten bos- en natuurgebied van 900 ha ontstaat. Een fantastische aanwinst voor de natuur in Flevoland. Maar zeker ook voor de recreant. In het nieuwe bos komen wandel- en ruiterpaden. De wandelpaden sluiten aan op de bestaande paden in Voorsterbos en Waterloopbos. Om het Wendelbos te kunnen aanleggen, zijn in 2004 drie agrarische bedrijven aan de Voorsterweg aangekocht. De aankoop van de grond en de aanleg en inrichting van het bos zijn naast de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Nationaal Groenfonds en van het Programma Beheer van het ministerie van LNV.

Gezamenlijk

In de Noordoostpolder wordt de Boomfeestdag jaarlijks gezamenlijk georganiseerd door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Flevolandschap, Stichting Landschapsbeheer Flevoland, IVN en de gemeente Noordoostpolder. Om logistieke redenen wordt de Boomfeestdag het ene jaar voor de scholen uit Emmeloord georganiseerd en het jaar daarop voor de scholen uit de omliggende dorpen. Dit jaar zijn de dorpen te gast en is Natuurmonumenten gastheer.

Voor nadere informatie...

... kunt u contact opnemen met Klaas Althuis, boswachter Voorsterbos, telefoon 0527 25 25 70 of 06 55 82 51 50.