Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 MAART 2006 BOOMFEESTDAG IN HOF VAN LIMBURG

SITTARD-GELEEN-SCHINNEN Bijna 1.000 leerlingen afkomstig van de groepen 7 en 8 van 21 basisscholen uit Sittard-Geleen en Schinnen gaan woensdagochtend 22 maart 2006 in het kader van de Nationale Boomfeestdag vanaf 9.30 uur duizenden bomen en struiken planten langs de Bosweg, aan de westzijde van de Hof van Limburg, nabij de sportvelden van de Geleense wijk Lindenheuvel. De kinderen leggen hier een bos aan van ruim twee hectare.

Het motto van de nationale Boomfeestdag 2006 is "Bomen en Spelen". In de gemeenten Sittard-Geleen en Schinnen wordt deze jaarlijkse daggeorganiseerd door Landschapspark De Graven, in samenwerking met de twee gemeenten, Centrum voor Natuur- en Milieueducatie Westelijke Mijnstreek en het Vrijwilligerscomité Boomfeestdag. Doelstelling van de boomfeestdag is kinderen en ouders/begeleider op een positieve wijze te confronteren met de noodzaak natuur te respecteren en te onderhouden. Ter voorbereiding op deze dag, en om hen te informeren over het nut van bomen, krijgen de leerlingen op school een speciaal Boomfeestdag-boekje uitgereikt.

De Hof van Limburg is de naam van een nieuw natuurgebied van 400.000 vierkante meter (ruim 57 voetbalvelden!). In dit natuurgebied worden bos, natuur en recreatief-toeristische voorzieningen aangelegd. Het ligt tussen Einighausen/Urmonderbaan en de Geleense wijken Lindenheuvel en Landgraaf. De gemeente Sittard-Geleen en de Vereniging Natuurmonumenten leggen de Hof van Limburg aan met financiële steun van Tuinboulevard Gardenz, Landschapspark De Graven, de Europese Unie, het Rijk en de Provincie Limburg. De bomen en struiken die de kinderen op de nationale Boomfeestdag 2006 gaan planten vormen een onderdeel van fase twee. Fase twee behelst verder de aanleg van plekken waar schapen of koeien kunnen gaan grazen en een uitbreiding van de wandel- en fietspaden. In de eerste fase zijn onder andere diverse vijvers, heuvels, ruim 50.000 vierkante meter bos en een even groot bomenpark (arboretum), aangelegd. Daarnaast zijn diverse wandel- en fietspaden, bruggen en veebegrazingsplekken gerealiseerd. Stichting Landschapspark De Graven werkt aan de realisatie van nieuwe natuur en het behoud van het karakteristieke heuvellandschap in de buitengebieden van de gemeenten Sittard-Geleen en Schinnen.

//////////////

Foto: De schooljeugd van Schinnen en Sittard-Geleen gaat woensdag 22 maart tijdens de aan de slag met bomen en struiken. (foto: M&O Guus Queisen Sittard vof)

////////////////

Voor de pers: Uiteraard bent u uitgenodigd de boomfeestdag 2006 bij te wonen. Nadere persinformatie verstrekt u: M&O bureau Guus Queisen vof, T 046 - 458 5166 / 06-250 26 332


---- --