Gemeente Gouda


persbericht: boomfeestdagen in gouda (10/3/2006)

Wethouder Siebe Keulen geeft op woensdag 22 maart om 10.00 uur het startsein voor de 49ste Goudse boomfeestdagen. Samen met een aantal leerlingen van de basisschool De Oostvogel plant hij een walnootboom in het Baden Powellplantsoen. Gezien de grote belangstelling wordt de landelijke boomfeestdag in Gouda evenals voorgaande jaren op twee dagen gevierd: op woensdagochtend 22 maart en donderdag 23 maart. De feestelijkheden vinden plaats in het Baden Powellplantsoen. Het thema van de boomfeestdagen is bomen en spelen.

Dit jaar nemen 800 leerlingen uit de hoogste groepen van 19 basisscholen deel aan de boomfeestdagen. In een deel van het Baden Powellplantsoen is een educatieve en informatieve postentocht uitgezet. In een uur tijd bezoeken de leerlingen 5 posten. De eerste post heeft als thema bomen en spelen. De tweede post bestaat uit een actief educatief spel. Bij de derde post met als thema Bomen in de stad wordt uitleg geven over monumentale bomen, verzorging, boomkeuring en boommeting. Bij de laatste post plant iedere eerste groep van de school een boom. Aan de boompaal wordt een kaart met de naam van de school bevestigd. Als er meerdere groepen van dezelfde school zijn, planten deze leerlingen struiken in het park. Bij de vijfde post is er chocolademelk voor de leerlingen en ontvangen de school en de leerlingen een aandenken aan de boomfeestdag.

De postentocht is uitgezet door medewerkers van Cyclus infrabeheer en CNME de zwanebloem. Zij bemensen tevens de posten tijdens de boomfeestdagen.