Gemeente Hilversum

Tien oplossingen voor wijkveiligheid in het Centrum

15 maart 2006
Woensdag 22 maart, van 19.00 uur tot 20.30 zijn de bewoners van het Centrum uitgenodigd voor een bijeenkomst in Raadhuis van Hilversum over wijkveiligheid.
In drie verschillende rondes kunnen zij uit een groslijst van maatregelen de tien beste oplossingen kiezen voor de verbetering van de veiligheid in hun wijk. Wethouder Ed Reijn is bij de discussies aanwezig en zal aan het eind van de bijeenkomst reageren op de gekozen top tien.

Veel suggesties
Tijdens de eerste wijkbijeenkomst die op 10 januari is gehouden, hebben de bewoners al heel veel suggesties gedaan om de veiligheid te verbeteren. Op deze suggesties heeft de werkgroep doorgeborduurd met als resultaat een aantal ideeën voor concrete maatregelen. In die werkgroep hebben woningcorporaties, scholen, welzijnswerk, politie, bewonersorganisatie, winkeliersvereniging, horeca en de gemeente eendrachtig samengewerkt.

Groslijst
De werkgroep heeft een groslijst van maatregelen opgesteld, die een oplossing kunnen zijn van zeer uiteenlopende zaken. Zo gaat het onder meer om geluidsoverlast op de Groest van horecabezoekers, blowende en rondhangende jongeren in het winkelgebied, fietsendiefstal en voorzieningen (voor jongeren) in de ONS-buurt.

Op woensdag 22 maart worden de voorstellen voor een oplossing voorgelegd aan de wijkbewoners. Ook zal duidelijk worden gemaakt wat de maatregelen gaan kosten. Bewoners kunnen dan kiezen voor de oplossingen die zij het belangrijkst vinden.