Gemeente Tiel


Leerlingen De Wissel planten bomen en heesters op boomfeestdag

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart planten leerlingen van basisschool De Wissel in Tiel bomen en heesters in de Groenendaallaan. Deze straat is in het najaar van 2005 heringericht. Ter vervanging van de gekapte meidoorns komen er een twintigtal essen en diverse heesters te staan.

De gemeente Tiel doet sinds 1969 mee aan de viering van de nationale boomfeestdag. Deze dag heeft als doel om kinderen en hun ouders op positieve wijze te confronteren met de noodzaak de natuur te respecteren en te onderhouden.

Twee groepen van De Wissel, een school voor speciaal onderwijs, komen op uitnodiging van de gemeente naar de kantine van voetbalvereniging Theole. Na ontvangst van wethouder Matser gaan de leerlingen naar de Groenendaallaan. Na afloop van het planten, maken de kinderen een nestkastje dat ze mee naar huis mogen nemen.

Andere scholen in Tiel die aandacht willen besteden aan het thema bomen kunnen terecht bij de Stichting Duurzaam Rivierenland. Hier zijn diverse leskisten over bomen aanwezig o.a. de gloednieuwe leskist Verhalen uit bomenland voor groep 3-4. Door met deze leskist te werken zal de waardering voor bomen door de kinderen vergroot worden.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 17 maart 2006