Llink


747 Live


wo 22 maart 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Myrthe Hilkens

Ik wil geen naakt voor middernacht! stelde Myrthe Hilkens in het NRC Handelsblad. Volgens deze journaliste, gespecialiseerd in jongerencultuur, leiden seksclips op MTV tot normvervaging onder jongeren, en moet deze muziekzender overgaan tot zelfcensuur. In 747Live komt ze haar visie hierop nog eens toelichten, en bespreekt ze enkele vunzige rap-teksten die veelvuldig op muziekzenders te horen zijn.

Kees Moeliker

Huisbioloog Kees Moeliker schuift regelmatig aan bij 747Live om de wondere wereld van de dieren te bespreken. Zo besprak hij eerder de homoseksuele travestiete kemphaan, bekeek hij de link tussen de mens en de zakpijp, en weet Kees als alternatieve nobelprijswinnaar natuurlijk alles van de homoseksuele necrofiele eend.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo leerde ze alles over de bijbel in een evangelische boekwinkel, kreeg ze les in Esperanto en hoorde ze de ins en outs over biologische truffels. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Absynthe Minded

Vandaag is het de beurt aan een van de grootste Vlaamse bands van dit moment om de muziek te verzorgen van 747Live. In februari mocht deze band, Absynthe Minded, twee Zamu Music Awards in ontvangst nemen. Met deze Belgische muziekprijzen bekronen collega-muzikanten en de Vlaamse muziekscène de meest verdienstelijke muziekfiguren van het voorbije jaar. Een goede reden dus om Absynthe Minded uit te nodigen en te horen wat wij in Nederland allemaal moeten missen.