Gemeente Zwolle

Boomfeestdag in Zwols Park De Wezenlanden


Datum uitgave: 20-03-2006
Zwolle staat woensdag 22 maart 2006 stil bij de Boomfeestdag. In Park De Wezenlanden worden in totaal dertig bomen geplant door basisschoolleerlingen. Boomfeestdag bestaat in Nederland sinds 1919, toen de oprijlaan van Kasteel Doorwerth door 240 leerlingen van alle Arnhemse lagere scholen van nieuwe beuken werd voorzien. Tegenwoordig besteden jaarlijks honderden gemeenten aandacht aan de dag, waarop op vele plekken bomen en struiken worden geplant. Het thema dit jaar is 'Bomen en Spelen'.

In Park De Wezenlanden komen circa 55 kinderen uit groep acht van de scholen Het Veldboeket, Het Mozaïek en de St. Jozefschool bijeen om de verschillende soorten bomen te planten. Onder begeleiding van tuinmannen worden de bomen in de grond gezet. Het gaat om bomen in de omgeving van het manifestatieterrein, die onderdeel uitmaken van het herinrichtingsplan voor het park.

De boomplant vindt plaats om 10.00 uur. Wethouder Peter Pot is aanwezig en vertelt over de toekomst van het park. Na afloop krijgen de kinderen warme chocolademelk.

Bron: Afdeling Communicatie