Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 21-03-2006

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending woensdag 22 maart
Nederland 2 - 17.58 uur

ONDERWERPEN TWEEVANDAAG WOENSDAG 22 MAART

In TWEEVANDAAG van woensdag 22 maart aandacht voor de Zuiderzeelijn. Voor de zomer neemt het kabinet eindelijk een besluit of de Zuiderzeelijn er nu wel of niet moet komen. De Zuiderzeelijn is een snelle verbinding die zou moeten gaan lopen van Schiphol naar Groningen. De Tweede Kamer wilde onlangs dat er opnieuw werd gekeken naar het nut en noodzaak van de lijn, na het debacle van de peperdure Betuwelijn. Een van de alternatieven is de superbus van Wubbo Ockels. Een supersnelle bus die op electriciteit rijdt en 250 km per uur haalt. Ockels heeft inmiddels een maquette waarmee hij voor het eerst kan laten zien hoe die bus eruit komt te zien.

De heer Maijer was heel verdrietig toen hij hoorde dat hij niet meer mee mocht zingen. Hij heeft ongeveer dertig jaar gezongen in de kerkkoor en ongeveer tien jaar in de Bredase Opera. Hij kan echt niet zachter zingen, hij heeft het wel geprobeerd maar, zo zegt hij zelf: "Dan ga ik fluisteren en dan klinkt het ook voor geen meter." De kerkgangers hebben nog geprobeerd om zijn stoel een stuk verderop te zetten maar ook dat mocht niet baten. Het geluid bleef oorverdovend hard.

Greenpeace gaat de strijd aan tegen illegaal kappen van hardhout. Ze hebben illegaal gekapt hout gekocht in Nederland en geven zichzelf aan, voor de camera van TWEEVANDAAG, op het politiebureau.

Voor meer informatie: www.tweevandaag.nl.