Gemeente Hilversum

Gemeente vervangt rioleringen en vernieuwt verhardingen

21 maart 2006
Nu de gemeenteraad 15 maart akkoord is gegaan, kunnen er dit jaar diverse riolerings- en verhardingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Voor werkzaamheden aan de riolering is 3,4 miljoen beschikbaar, voor nieuwe verhardingen bijna 1,3 miljoen euro. Het gaat om de volgende werkzaamheden:

Rioleringen
Vernieuwen van de riolering in het milieubeschermings-/ISV-gebied Van 't Hoffplein e.o. fase 5: Minckelersstraat noordzijde (J.v.d.Heijdenstraat-K.Onnesweg) en K.Onnesweg
(J.v.d.Heijdenstraat/Van 't Hoffstraat).

Herstelwerkzaamheden wegverhardingen in: Marconistraat, Struvestraat, Van 't Hoffplein, Van 't Hoffstraat, Seb. Hoogewerffstraat, Besselstraat, Juliusstraat en ventweg K.Onnesweg (Lorentzweg/V. 't Hoffstraat).
Nassaulaan e.o. fase 2: Eikbosserpad, J.H.B.Koekkoekstraat, Eikbosserweg (J.H.B.Koekkoekstraat/ G.v.Amstelstraat), Frans Halslaan, Gerard Doulaan, Jan Steenlaan, Pieter de Hooghlaan, Vermeerlaan, Van der Helstlaan en Van Ostadelaan tussen Fr.Halslaan en G.v.Amstelstraat, Bilderdijklaan Potgieterlaan/Staringlaan), Eekhoornstraat en Noorder-/Bloemenmeent (ter hoogte van. Biezenmeent).

Diverse overige rioleringswerkzaamheden ter verbetering van het rioolstelsel in het kader van het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP): afkoppelen regenwaterafvoeren en lokale infiltratie in de bodem, uitvoeringsprogramma gemalen, installeren van meetapparatuur en meetprogramma voor optimaliseren rioolstelsel, voorkomen ongewenste vuilemissies naar oppervlaktewater en opheffen foutieve aansluitingen en interne koppelingen.

Verhardingen
Aanvullend op de verhardingswerkzaamheden die nog uitgevoerd gaan worden/reeds uitgevoerd zijn in het kader van de rioleringen worden tevens de naastliggende verhardingen in de parkeerstroken en/of voetpaden vernieuwd in de volgende straten:

ISV-gebied Liebergen - Van 't Hoffplein e.o., Van de Sande Bakhuyzenstraat (Lorentzweg/Koomansstraat), Struvestraat, Juliusstraat, Besselstraat, Seb. Hoogewerffstraat en Van 't Hoffstraat, voetpaden ventweg K.Onnesweg (Planetenstraat/Van 't Hoffstraat), voetpaden/parkeerstrook Lorentzweg (Van de Sande Bakhuyzenstraat/K.Onnesweg), Nassaulaan e.o. fase 2, Eikbosserweg (J.H.B.Koekkoekstraat/ G.v.Amstelstraat), Frans Halslaan, Gerard Doulaan, Jan Steenlaan, Pieter de Hooghlaan, Vermeerlaan, Van der Helstlaan en Van Ostadelaan, tussen de Frans Halslaan en G.v.Amstelstraat en voetpaden Eekhoornstraat.

De verhardingswerkzaamheden zullen naar verwachting ná de zomervakantie, met een uitloop naar 2007, worden uitgevoerd. Voorzover daar sprake van is aansluitend aan de rioleringswerkzaamheden.

Voordat met de uitvoering van de verhardings- en rioleringswerkzaamheden wordt begonnen, zal er nog een huis-aan-huisbericht aan de bewoners van de betrokken straten worden verstuurd.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de heer J.van Roekel van de dienst Stad (tel: 035 629 26 58).