Gemeente Hilversum

Wijkveiligheidsplan voor Hilversum Oost

21 maart 2006
De gemeente Hilversum gaat het wijkveiligheidsplan voor Hilversums Oost maken. De planvorming start met een enquête, die half maart in beide wijken huis-aan-huis wordt verspreid. De enquêtes moeten inzicht geven in de actuele veiligheidsproblemen zoals die door de mensen in de wijk worden ervaren. Ook eerdere cijfers over wijkveiligheid zullen in de planvorming worden meegenomen. Op 26 april en 31 mei volgen er in Oost wijkbijeenkomsten, waarin met bewoners en betrokkenen wordt gesproken over maatregelen en oplossingen.

Samenlevingsgericht
De gemeente gaat ook dit wijkveiligheidsplan 'samenlevingsgericht' aanpakken. Dat wil zeggen dat alle betrokken partijen met elkaar in een werkgroep zitten en samen het plan gaan maken. Vaste deelnemers in het overleg zijn de wijkagenten van de Hilversumse politie en de opbouwwerkers van het SIS.
In Hilversum Oost is aansluiting gezocht bij het ISV traject 'Over 't Spoor'.
Als het wijkveiligheidsplan klaar is, en de uitvoering start, komt er een klankbordgroep die de uitvoering gaat volgen.

Integraal Veiligheidsplan
Het opstellen van wijkveiligheidsplannen vloeit voort uit het Integrale Veiligheidsplan Hilversum 2003-2006. Daarin is afgesproken dat de gemeente voor alle Hilversumse wijken wijkveiligheidsplannen gaat opstellen.