Airspray

PERSBERICHT

Dit is een gezamenlijk persbericht van Airspray N.V., Rexam PLC en Rexam Plastics Nederland B.V. Niet voor uitgifte, publicatie of verspreiding, in het geheel of gedeeltelijk, in of naar Australië, Canada, Italië en Japan. Deze aankondiging kwalificeert niet als een (openbaar) bod op gewone aandelen Airspray.

Alkmaar, Londen en Dongen, 22 maart 2006

Rexam en Airspray bereiken overeenstemming over het voorgenomen openbaar bod en krijgen goedkeuring van de Duitse federale mededingingsautoriteit

Onder verwijzing naar het gezamenlijke persbericht van 22 februari 2006, maken Airspray N.V. ( Airspray ), Rexam PLC ( Rexam ) en Rexam Plastics Nederland B.V. ( Bieder ) hierbij gezamenlijk bekend dat zij inmiddels overeenstemming hebben bereikt over het voorgenomen aanbevolen openbaar bod ( Bod ) door de Bieder op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Airspray ( Aandelen Airspray ) tegen een prijs in contanten van EUR 26,75 per Aandeel Airspray ( Biedprijs ), deze Biedprijs is exclusief het dividend van EUR 0,75 per Aandeel Airspray dat over het boekjaar 2005 betaalbaar zal worden gesteld. De voorbereidingen van het voorgenomen Bod vorderen voorspoedig. De Bieder verwacht nu het Bod te zullen uitbrengen in de tweede helft van april 2006 door middel van de beschikbaarstelling van het biedingsbericht.
De Ondernemingsraad van Airspray heeft een positief advies uitgebracht inzake het voorgenomen Bod. De Duitse federale mededingingsautoriteit heeft goedkeuring gegeven onder het Duitse mededingingsrecht voor het verkrijgen van volledige zeggenschap door de Bieder over de activiteiten van Airspray.
Dit is een openbare aankondiging als bedoeld in artikel 9b lid 1 en 9g lid 1a van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995.
Dit persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van verschillen zal de Engelse versie leidend zijn.
Investeerders uit de Verenigde Staten moeten zich bewust zijn van het feit dat de openbaar gemaakte documenten die verband houden met het Bod in overeenstemming zullen zijn met Nederlandse vereisten voor openbaarmaking, vormgeving en stijl, welke verschillen van die in de Verenigde Staten.

Dit persbericht is niet bedoeld om en vormt geen, noch maakt onderdeel uit van, een bod of een uitnodiging om effecten te verwerven of een verzoek om een bod uit te brengen op enig effect, conform het Bod of anderszins. In geval het Bod zou worden uitgebracht, zou het Bod uitsluitend worden uitgebracht door het ter beschikking stellen van het biedingsbericht en de bijgevoegde wijze van aanvaarding, welke de volledige bepalingen en voorwaarden van het Bod zou bevatten, inclusief details over hoe het Bod zou kunnen worden aanvaard. Het biedingsbericht en de wijze van aanvaarding zouden kosteloos ter beschikking worden gesteld aan alle aandeelhouders van Airspray. Als het Bod wordt uitgebracht, worden alle aandeelhouders van Airspray geadviseerd het biedingsbericht en de wijze van aanvaarding te lezen, zodra deze documenten aan hen zijn toegezonden, omdat deze belangrijke informatie bevatten.
Zou het Bod uitgebracht worden, dan zou de beschikbaarheid ervan voor aandeelhouders van Airspray welke niet woonachtig zijn in Nederland of de Verenigde Staten kunnen worden beïnvloed door het recht of de jurisdictie waar zij woonachtig zijn. Zulke personen moeten zich laten informeren over en zich houden aan enig toepasselijke wettelijke of regulatore vereisten van hun jurisdictie. Zou het Bod uitgebracht worden, dan zou dit niet worden uitgebracht, direct of indirect, in Canada, Australië, Italië of Japan en het Bod zou niet aanvaard kunnen worden vanuit Canada, Australië, Italië of Japan. Dienovereenkomstig, zullen en mogen er van dit persbericht geen kopieën, direct of indirect, worden gemaild of op andere wijze worden doorgestuurd, gedistribueerd of gezonden worden, naar of vanuit Canada, Australië, Italië of Japan en personen die dit persbericht ontvangen, (bewaarders, gevolmachtigden, beheerders meegerekend) moeten deze niet mailen of anderzijds distribueren of zenden naar of vanuit zulke jurisdicties.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Airspray N.V.
Robert Brands, CEO telefoon: +31 72 5414 666 Rexam PLC
Andrew Mills, Group Communications Director telefoon: + 44 20 7227 4100 Profiel Airspray
Airspray is een vooraanstaande fabrikant van innovatieve dispensers met een hoge toegevoegde waarde, met een omzet van EUR 46 miljoen in 2005. Airspray is marktleider op het gebied van mechanische instant schuimende dispensers en levert haar producten aan producenten van consumentenproducten waaronder multinationals zoals Procter & Gamble, Unilever, Colgate, L Oréal, Henkel-Schwarzkopf en Johnson & Johnson. Er werken momenteel 140 mensen bij Airspray. Airspray is een technologie gedreven onderneming. In haar tweeëntwintig jarige bestaan heeft Airspray zich gespecialiseerd in R&D en in het in massaproductie brengen en wereldwijd vermarkten van innovatieve dispensers. Airspray heeft diverse typen dispensers, die alle zonder drijfgassen werken. Airspray is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds mei 1998.Voor meer informatie kunt u de website van Airspray bezoeken www.airspray.net.
Profiel Rexam
Rexam is wereldwijd een toonaangevende producent van consumenten verpakkingen en de grootste producent van frisdrankblikjes in de wereld. Onze visie is om wereldwijd de leidende producent van consumenten verpakkingen te zijn. We hebben businesspartners die tot de meest toonaangevende en succesvolle consumentenmerken behoren, maar ook jonge, ondernemende starters. Wij bieden een breed assortiment van verpakkingsmogelijkheden en -oplossingen voor diverse industrieën, waarbij we gebruik maken van verschillende materialen en technologieën. Vanuit meer dan 20 landen zijn in totaal zo n 22.000 medewerkers werkzaam. Drie eigenschappen staan bij ons hoog in het vaandel: marktleider in onze sector zijn; een hoge mate van innovatie en de passie om bijzondere toegevoegde waarde te kunnen bieden. Rexam heeft een omzet van circa GBP 3,2 miljard en maakt deel uit van de FTSE 100. Onze gewone aandelen zijn genoteerd aan de London Stock Exchange (REX). Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze site: www.rexam.com.


---- --