Het OWF profiteert van groei in het Champagnesegment

Kempen en co

Het Orange Wine Fund profiteert van groei in het Champagnesegment

Resultaat van 3,4% over de verslagperiode van 01/09/2005 tot 31/01//2006

Het Orange Wine Fund (OWF) belegt wereldwijd in beursgenoteerde wijn- en wijngerelateerde ondernemingen. De wijnconsumptie groeit structureel en daarbij vindt een duidelijke verschuiving van de vraag naar premium-kwaliteitswijnen plaats. De wijnsector is ondanks een toename van de consolidatie nog steeds sterk gefragmenteerd.

Over de eerste helft van het boekjaar 2005/2006 steeg de intrinsieke waarde per aandeel OWF van EUR 140,25 tot EUR 145,01. Het beleggingsresultaat over de verslagperiode bedroeg 3,4%.

'De verschuiving in consumptievoorkeur van bier naar wijn houdt aan en vooral de vraag naar wijn uit de Nieuwe Wijnlanden, zoals Australië, Zuid-Afrika en Chili neemt relatief sterk toe.', aldus Wouter de Ridder, Fund Manager van het OWF. Vrijwel alle ondernemingen in portefeuille hebben in de verslagperiode een positief resultaat behaald. Uitzondering hierop vormden de beleggingen in het Chileense Viña Concha y Toro en het Australische McGuigan Wines, die een negatieve bijdrage leverden aan het resultaat. Consolidatie in de wijnsector blijft een belangrijk thema, maar beleggers en ondernemingen in de sector zijn zich in toenemende mate bewust van een juiste waardering bij overnames en de te behalen synergievoordelen. Het mislukte bod van Constellation Brands op Vincor International, een Canadees wijnbedrijf, in december 2005 is hier een goed voorbeeld van. De vorig jaar ingezette uitbreiding van de belangen in het Champagnesegment heeft het resultaat van het OWF positief beïnvloed. Wij blijven ons richten op ondernemingen met een brede internationale merkenportefeuille, die bereid zijn te investeren in de kwaliteit van hun producten. Daarnaast spelen wij in op thema's in de wijnsector, zoals de ontwikkeling van de wijnconsumptie in landen als China en de verschuiving van traditionele kurksluitingen naar nieuwe, innovatieve veiligheidssluitingen.'

De kerngegevens per 31 januari 2006 zijn als volgt.

Fondsvermogen 1): EUR 19 mln.
Aantal uitstaande aandelen: 132.000
Intrinsieke waarde per aandeel: EUR 145,01
Beurskoers: EUR 143,20
Totaal beleggingsresultaat 2): 3,4%


1) Op basis van het aantal uitstaande aandelen per 31 januari 2006.
2) Resultaat over het boekjaar op basis van de intrinsieke waarde per 31 januari 2006.

Het halfjaarbericht per 31 januari 2006 is naar verwachting eind maart 2006 beschikbaar.

Amsterdam, 22 maart 2006

De Directie
Kempen Capital Management N.V.

EINDE PERSBERICHT


-Op www.kempen.nl en www.orangefunds.nl vindt u meer achtergrondinformatie over het OWF. Na publicatiedatum treft u daar eveneens het halfjaarbericht aan.
-Voor meer informatie over het OWF kunt u contact opnemen met de heer drs. W.P. de Ridder, telefoon: 020-348 8711.

De directie over het Orange Wine Fund wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V. (KCM), een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co N.V. KCM is gespecialiseerd in vermogensbeheer. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kempen.nl