Verzamelbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 22-03-2006

Zevende verdachte aangehouden in onderzoek dealen harddrugs

Waalwijk/Heusden De politie heeft dinsdagmorgen een 26-jarige man uit Waalwijk in zijn woning aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man is aangehouden in verband met een politieonderzoek, waar de politie begin maart over berichtte.

Op 8 maart werden tijdens een politieactie al zes aanhoudingen verricht: drie mannen tussen de 26 en 44 jaar uit Heusden werden aangehouden voor handel in harddrugs vanuit een woning in de gemeente Heusden. Ook een 24-jarige man uit s-Hertogenbosch en een 22- en 42-jarige vrouw uit Heusden werden aangehouden. Zij waren allen in het bezit van harddrugs. De politie nam in totaal ruim 50 gram (vermoedelijk) cocaïne, een geldbedrag en SIM-kaarten in beslag.

Nu heeft de politie op verzoek van de Officier van Justitie de zevende aanhouding verricht. De 26-jarige verdachte uit Waalwijk is ingesloten voor verhoor.

Met gestolen pinpas gepind

Den Bosch - Maandagmiddag heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Den Bosch aangehouden, die ervan verdacht wordt drie maal met een gestolen pinpas te hebben gepind. De pas was ontvreemd uit een woning aan de Eerste Hambaken. De jongeman was een bekende van de eigenaar van de pinpas. Hij heeft aangifte gedaan. De verdachte heeft zich bereid verklaard om het geld terug te betalen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De man krijgt een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

Vught In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Dorpsstraat een 43-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook bleek dat de auto van de verdachte niet verzekerd, noch gekeurd was. En de verdachte bleek nog een boete open te hebben staan van 75,25 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur. De openstaande boete komt hij vandaag aan het politiebureau betalen.

Aangehouden voor rijden met ingevorderd rijbewijs

Veghel De politie heeft in de Lobeliastraat een 30-jarige man aangehouden voor het rijden met ingevorderd rijbewijs. Zijn rijbewijs was eerder ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De politie betrapte de man maandagavond terwijl hij rondreed in zijn auto. Hij krijgt een proces-verbaal en is in vrijheid gesteld.

Jonge verdachte winkeldiefstal aangehouden

Uden Maandagmiddag heeft de politie een 15-jarig meisje aangehouden omdat ze ervan verdacht wordt oogschaduw gestolen te hebben in een winkel aan de Marktstraat. Het winkelpersoneel merkte op dat ze zonder te betalen langs de kassa liep. Het meisje is aangemeld voor Halt en haar ouders zijn ingelicht.

Te hard gereden

Veghel- Op de Udenseweg heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een bekeuring uitgedeeld aan een 22-jarige automobilist uit Oss, die veel te hard reed. Hij kreeg een bekeuring omdat hij 46 km/u te hard reed.

Hennepkwekerij

Oss Op de Nieuwe Hescheweg heeft de politie maandagmorgen een hennepkwekerij geruimd.

In de woning waren 503 hennepplanten aanwezig, deze heeft de politie in beslag genomen.

Naar aanleiding van overlastmeldingen uit de buurt en warmtemetingen kwam de politie de kwekerij op het spoor. In drie slaapkamers van de woning trof de politie de hennepplanten aan, de rest van de woning was ingericht als opslagruimte.

Politie betrapt man op dumpen afval

Oss Een biker van het politiebiketeam in Oss betrapte maandagavond in het buitengebied tussen de Cereslaan en Amelsestraat een 69-jarige man uit Heesch op het illegaal dumpen van afval. De man had zijn aanhanger volgeladen met troep en probeerde zich te ontdoen van onder andere een ijzeren kast, spaanplaten, puin, stoeptegels en snoeiafval. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een bekeuring omdat hij geen kentekenplaat op zijn aanhanger had zitten. Onder toezicht van de biker heeft de man uit Heesch zijn rotzooi opgeruimd.

Onder invloed op de bromfiets

Oss De politie heeft maandagavond op het Burchtplein een 25-jarige man uit Oss aangehouden die onder invloed van alcohol op de bromfiets rondreed. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld.

Reeks auto-inbraken in Boxmeer en omgeving

Boxmeer/Sint Anthonis Dinsdagmorgen, tussen 7.30 uur en 9.30 uur kreeg de politie melding van tien auto-inbraken die in de nacht maandag op dinsdag in de omgeving van Boxmeer en Sint Anthonis gepleegd waren.

In Maashees werd ingebroken in autos in de Kalverstraat en Gildelandt. In Sint Anthonis betrof het de Lepelstraat, Eremietenstraat, Ascetenstraat, Kolonel Silvertoplaan en Comestraat. In Holthees werd in een auto in de Gildestraat ingebroken en in Vierlingsbeek betrof het de Spoorstraat en de Grotestraat.

De dader(s) had(den) het vooral voorzien op autoradio/cd-spelers.

Inmiddels heeft de politie van alle betrokkenen een aangifte opgenomen. De technische recherche heeft een aantal autos op sporen onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord dat mogelijk verband houdt met deze reeks auto-inbraken, neemt u dan contact op met de politie en bel 0900-8844.

Man met mes aangehouden

s-Hertogenbosch Op de Schapenmarkt heeft de politie dinsdagmorgen een 38-jarige man uit Rosmalen aangehouden met een groot slagersmes op zak. De man was even daarvoor bij een winkel binnen geweest aan de Kerkstraat. Het personeel zag dat hij een groot mes in zijn tas had en belde de politie, die de man vervolgens op de Schapenmarkt heeft aangehouden en het mes in beslag heeft genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch In een supermarkt aan de Arena heeft de politie dinsdagmorgen een 41-jarige vrouw uit Oisterwijk aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw had getracht voor 11 euro aan goederen weg te nemen, maar werd betrapt door het personeel. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Oss De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Oss in een supermarkt op de Vierhoeksingel aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw had getracht voor 3,60 euro aan vleeswaren weg te nemen, maar werd betrapt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Oss In een kledingzaak aan de Galerij in Oss heeft de politie dinsdagmorgen een 28-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden omdat zij verdacht wordt van het plegen van winkeldiefstal. De vrouw zou een topje ter waarde van 60 euro gestolen hebben.

Volgens het winkelpersoneel had de vrouw vier kledingstukken bij zich in de paskamer om te passen, waarna ze er maar met drie kledingstukken uit kwam. Het personeel belde vervolgens de politie.

In de tas van de vrouw is wel een lege kleerhanger aangetroffen, maar het topje is nog steeds spoorloos. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.