Océ Océ Persbericht

Océ N.V.
Océ financierings preferente aandelen blijven onder IFRS eigen vermogen Venlo, 22 maart 2006 ­ Océ N.V. maakt bekend dat een overeenkomst is getekend met de certificaathouders van de financierings preferente aandelen over wijzigingen in de voorwaarden op deze aandelen. Deze wijzigingen zijn nodig om de financierings preferente aandelen onder de nieuwe boekhoudregels van IFRS als eigen vermogen aan te merken.
De overeenkomst is onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Océ N.V. op 20 april 2006.
Belangrijke onderdelen van de overeenkomst zijn:
· De Raad van Bestuur van Océ besluit over de aanwending van de winst en daarmede het dividend op deze aandelen.
· Met ingang van het boekjaar 2006 (1 december 2005) stijgt het contante dividend op jaarbasis op deze aandelen van 3,761% naar 4,5%.

· De certificaathouders kunnen de financierings preferente aandelen op 30 november 2012 omzetten naar gewone aandelen tegen een koers van Euro 18,01 per aandeel. Deze conversiekoers is 25% hoger dan de gemiddelde koers van het aandeel Océ over de laatste 20 handelsdagen voorafgaand aan 21 maart 2006.
· Als de koers van het aandeel Océ op 30 november 2012 hoger is dan 130% van de conversiekoers, moeten de certificaathouders van de financierings preferente aandelen aan Océ in contanten het verschil tussen de actuele koers en 130% van de conversiekoers bijbetalen.

· Bij een fusie, waarbij de onderneming betrokken is, óf een openbaar bod op Océ dat gestand wordt gedaan, kunnen de certificaathouders de financierings preferente aandelen omzetten in gewone aandelen Océ.
· Océ is niet verplicht om de financierings preferente aandelen in te kopen.
· In het kader van de corporate governance kan het stemrecht op de financierings preferente aandelen op verzoek worden verlegd naar de certificaathouders gebaseerd op de conversieprijs (6,35 : 1). In een reactie zegt Jan van den Belt, lid van de Raad van Bestuur van Océ en Chief Financial Officer: "Deze overeenkomst versterkt op duurzame wijze de financiering van Océ, waarmee een goede balans wordt bereikt tussen eigen en vreemd vermogen. Deze financieringsmix is een belangrijk fundament voor de toekomstige ontwikkeling en winstgevende groei van de onderneming."
Océ N.V.
22 maart 2006
Voor verdere informatie:
Investor Relations: Pers: Pierre Vincent Senior VP Investor Relations Jan Hol, Senior VP Corporate Communications Telefoon 077 359 2240 Telefoon 077 359 2000 E-mail investor@oce.com E-mail jan.hol@oce.com Océ N.V.
P.O. Box 101, 5900 MA Venlo, the Netherlands
Telephone # 31 77 359 2240
Océ investor information on Internet: http://www.investor.oce.com


---- --